Kihagyta a ziccereket, kikapott az OFKSE

Gyöngyös – Orosházi FKSE-Linamar 29-25 (15-10)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Gyöngyös. Vezette: Andorka, Hukker. Gyöngyös: Hudák – Frey 3, Szabó 2, Gazdag 6, Varsandán 2, SZALAFAI 3, Debreceni 2. Csere: TAMÁSI, Holló (kapusok), BAKOS 6, SÁNDOR Á. 4, Oláh, Doros, Gunya, Szőllősi, Koller 1. Edző: Nagy Károly. Orosháza: Szabó P. – Maric, Dukic 1, Morva, MAZIC 7, Bali 2, Kanyó 3. Csere: Herjeczki (kapus), Bajusz S. 3, Raffai, Harsányi 1, Benmiloud, Balda 6, Lászlai, Benák 1, Holpert 1. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5.

Jól kezdtük a meccset, a védelem rendben volt, támadásban viszont kicsit akadozott a gépezet. Ez egészen a 21. percig nem is okozott gondot, tartottuk a lépést a Gyöngyössel (10-10). Ekkor azonban jöttek a komolyabb hibák támadásban, volt néhány elszórt labda, a lövések sem sikerültek pontosra, és ziccerek is kimaradtak. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél a gyors kontrákból könnyű gólokat szerzett, és a félidőre magabiztosan vezetett 5 góllal.

A második félidőben hátul még csak-csak ment a játék, de nem sikerült javítani a támadójátékon, ezért esély sem volt a felzárkózásra (44. perc 20-14). Volt olyan periódusa a meccsnek, amikor 12 percig nem tudtunk mezőnyből gólt lőni, mindössze 3 hétméterest értékesítettünk. Jól alkalmazta a Gyöngyös a széleket, ahonnan sok gólt kaptunk. A hazai kapuban Tamási Zsolt kiválóan védett, sok lövést blokkolt. A végjátékra kicsit kiengedett a hazai csapat, ezért felzárkóztunk három gólra (52. perc 25-22), de a ziccerek értékesítésével továbbra is hadilábon álltunk, így nem sikerült az egyenlítés közelébe sem érni (55. perc 28-22). A legvégén felkapaszkodtunk, az utolsó fél percben 28-25-nél mi támadtunk, de elrontottuk a lövést. A gyöngyösiek végigjátszották a hátralévő időt, és időn túli hetessel beállították a 4 gólos különbséget.

Nagy Károly: – Belülről sokkal nehezebbnek tűnt a mérkőzés, mint kívülről.

Füzesi Ferenc: – Példaértékűen hajtott a csapat, de a szokásos problémánk, a helyzetkihasználás hibája előjött. NB I-ben nem lehet ennyi ziccert hibázni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.