Szétesett a támadás, kikapott az OFKSE a Fraditól

FTC-PLER — Orosházi FKSE-Linamar 33-26 (17-13)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Budapest, 400 néző. Vezette: Bacs, Bán. FTC-PLER: Székely – Rév 4 (2), LAURENCZ 6, Kocsi 3, LENDVAI 5, Pavlovic 5, Pálos 3. Csere: Teodor (kapus), Jakub, Marczinkó 1, Mazán 3, Auth, Szűcs, Bakos 1, Vancsics, Bak 2 (1). Vezetőedző: Zsiga Gyula. Orosháza: Szabó P. — Balda 3 (2), Dukic 6, Bajusz S. 2, Mazic 3, Harsányi, Kanyó Á. 1. Csere: Herjeczki (kapus), Raffai, Benmiloud 1, Bali 5, Holpert 1, Maric 2, Lászlai, Benák, Morva 2. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 4/2.

Már a tavaszi szezont dolgozták le előre a férfi kézisek, akik a második fordulóban Budapestre, a Fradihoz utaztak. Hét közben egy edzésen megsérült Berta Gábor, így ő nem állt Füzesi mester rendelkezésére. Vérmes reményekkel indult csatába csapatunk, hiszen a Fradit az előző fordulóban az a Pécs győzte le, akit mi konkrétan kiütöttünk itthon.

A meccs jól is indult, tudtuk tartani a lépést a zöld-fehérekkel, felváltva estek a gólok. Egészen a 18. percig nem is volt gond, de ekkor a hazaiak időt kértek, változtattak a csapatszerkezeten, amit nekünk nem sikerült időben lereagálni. Hiába próbáltunk meg több védelmi variációt, egyszerűen átjátszottak minket és elkezdett hízni a vendéglátók előnye. Ezt tetézte, hogy a támadások is akadoztak, sok ziccert rontottak elöl a fiúk, így magabiztos előnnyel ment pihenni az FTC.

A szünetben mintha kissé bent maradtunk volna az öltözőben, a 34. percben már 8 gól volt a hátrányunk (21-13). Hiába mentek a folyamatos cserék, egyszerűen nem volt meg az a csapat, amely hatékonyan állította volna meg az ellenfél támadásait. Ez azt eredményezte, hogy a 42. percben közé tették a tíz gólt (26-16) . Füzesi mester időkérése után javult a játék, visszazárkóztunk 5 gólra, de az eligazítás csak rövid ideig használt, jöttek az újabb bosszantó hibák a támadásban, így esély sem volt arra, hogy ponttal jöjjünk haza.

Zsiga Gyula: — Jól felkészültünk az Orosházából, örülünk a győzelemnek.

Füzesi Ferenc: — Sajnos nem tudtuk megismételni az elmúlt hetek jó teljesítményét.

A junior meccsen: FTC PLER – Orosházi FKSE-Linamar 40-31 (20-15)
Az ifi meccsen: FTC PLER – Orosházi FKSE-Linamar 27-25

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.