Nem bírt az OFKSE a Tatabányával

GRUNDFOS Tatabánya KC – Orosházi FKSE-Linamar 28-24 (16-13)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Tatabánya, 500 néző. Vezette: Medve, Nagy. Tatabánya: Szente – HARSÁNYI G. 8, Ivo D. 4, Pordán 2, Kiss 3, LELE 7, Törő. Csere: Bartucz (kapus) Pásztor 1, Iváncsik Á. 3, Bodó, Dénes, Dobó. Edző: Debre Viktor. Orosháza: Pajkó – Kanyó 1, Bali, Mazic 2, BAJUSZ 9, DUKIC 7, Balda 3. Csere: Szabó, Herjeczki (kapusok) Raffai, Harsányi, Berta, Lászlai, Morva, Benmiloud, Holpert 2. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 10/7, ill 6/5.

A jó erőkből álló Tatabánya látta vendégül az OFKSE csapatát az NB I-es szezon első meccsén. A felkészülési mérkőzéseken már látszott, hogy még alakul a csapatunk, ezért bravúrra lett volna szükség ahhoz, hogy elhozzuk a két pontot.

A mérkőzés elején a Tatabánya volt a kezdeményezőbb, mi még kerestük a bajnoki tempót, így a 11. percre 7-3-ra elugrottak a vendéglátók. Igaz, ebben szerepet játszott az is, hogy ez idő alatt már kétszer is játszottunk emberhátrányban. A védelmünk apróbb hibáit könyörtelenül kihasználta az ellenfél, azonban a meccs ezen szakaszában Bajusz Sándor és Goran Dukic igencsak gólerősnek bizonyult, így belátható távolságban maradtunk. (20. perc 11-8). A félidő hajrájában ismét volt pár bosszantó hiba a védelemben, amit góllal toroltak meg a vendéglátók 26. perc 16-10). De az utolsó percben összekaptuk magunkat és a félig már az öltözőben pihenő hazaiaknak berámoltunk még hármat, ezzel továbbra is nyílt maradt a meccs.

A második félidőben góllal kezdtünk, de utána rögtön két kapufát dobtunk, majd eladtuk a labdákat így a 35. percben 19-14-re elhúzott a Tatabánya. A védelem első félidei hibáit sikerült ugyan javítani, de ekkor a támadással akadtak problémák, több ziccert is rontottunk. A 40. percben 21-17 volt az állás, tartotta 4-5 gólos előnyét a Tatabánya. Ekkor 5 percig nem kaptunk gólt, a 48. percre 25-22-re feljöttünk, de a kidolgozott helyzetek kimaradtak, így nem tudtunk közelebb menni.

Mindkét csapat sok hibával játszott, hullámzó volt a meccs. A lehetőségeink megvoltak, hogy még szorosabb legyen a meccs, de sajnos több tiszta ziccert elrontottunk. Összességében a kapott és lőtt gólok számát nézve nem is olyan rossz ez az eredmény a tavalyi 4. helyezett otthonában.

Debre Viktor: – Örülök neki, hogy az elején megszerzuett 4 gólunkat a meccs végéig tartani tudtuk.

Füzesi Ferenc: – Teremtettünk magunknak egy jó meccset, de kihagyott ziccereink a második félidőben a Tatabánya javára döntöttek. A helyzeteink megvoltak, de nem tudtunk élni velük.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?