Előrébb lépne az Orosházi FKSE

Az elmúlt szezonban kilencedik helyen végzett a férfi kézilabda NB I-ben az Orosházi FKSE. A nyáron több változás történt a csapat házatáján, amely Orosházi FKSE-Linamar néven vág neki az új idénynek. Füzesi Ferenc vezetőedzővel beszélgettünk.

– Hogyan sikerült a csapat felkészülése az új bajnokságra? Milyen tapasztalatokat hoztak az edzőmeccsek?
– A csapat stabilabb lett a védekezésben a keret változása után. Ez elsősorban a kiváló védőjátékosnak számító Bajusz Sándornak köszönhető, aki jól fogja össze az együttest. Sok munkát elvégeztek a fiúk az elmúlt hetekben, szerencsére komolyabb sérülés nem zavarta a felkészülést. A műtéten átesett Harsányi Viktor is mindent elvégzett az együttessel, de őt csak fokozatosan lehet majd visszaépíteni a csapatba. Az edzőmeccseken hazai és külföldi ellenfelekkel is találkoztunk, és összeségében jó eredményeket értünk el a különböző stílusú együttesek ellen.

– Több változás is történt a nyáron a csapatnál. Mit vár az újoncoktól?
– A nyáron eltávozott a klubtól Kekezovics Marinko a Bajnokok Ligájában induló Pick Szegedhez, Frey Tamás Gyöngyösre, Pál Gergő az NB I újoncához, a Váchoz igazolt. Három korábbi játékosunk, Ambrus József, Gazsó Péter és Kovács Attila az NB I B-s Békési FKC együttesében folytatja. Új játékosként érkezett a rutinos, volt válogatott Bajusz Sándor Kecskemétről, aki meghatározó tagja lesz a csapatnak. Tatabányáról érkezett a balszélső Kanyó Ádám, aki tapasztalt NB I-es játékos. A kétsoporonyi származású Morva Zoltán Mezőkövesdről jött, védekezésben és az irányító poszton is számítok rá. Mivel Szikora Attila súlyos műtéten esett át, így kapust is kellett igazolnunk. Erre a posztra a rutinos Szabó Péter érkezett hozzánk Balmazújvárosból. Az átigazolási időszak vége felé jött a szerb válogatott bő keretében szereplő ifj. Holpert József balszélső, aki a belső posztokon is szerepeltethető.

– Milyen tervekkel vágnak neki az új NB I-es szezonnak?
– Az új kiírás értelmében az alapszakasz után két részre osztják a mezőnyt. Mindez azt jelenti, hogy felértékelődik az alapszakasz jelentősége, így minden pontra szükség lesz a minél jobb helyezés érdekében. Mi tavaly kilencedikek voltunk, szeretnénk előrelépni a középmezőnybe, és a hetedik-nyolcadik helyet megszerezni.

– Pénteken a jó erőkből álló Tatabánya otthonában kezdenek. Mit vár a mérkőzéstől?
– A mezőny egyik legstabilabb csapata évek óta a Tatabánya, amelyben az olimpiai negyedik magyar válogatott jobbszélsője, Harsányi Gergely az egyik meghatározó ember. Mellette a rutinos Diazra, a Szegedről érkezett válogatott balszélsőre, Törő Szabolcsra, a fiatal Lele Ákosra kell elsősorban figyelnünk, de a két kapus, Szente Gábor és Bartucz László is jó teljesítményre képes. Szeretnénk szoros mérkőzést játszani, hazai pályán a Tatabánya az esélyesebb, de mindent megteszünk a jó szereplés érdekében.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?