Ötgólos győzelem a Tata ellen

Orosházi FKSE-Alexandra – Tatai HAC 32-27 (13-14)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Orosháza: HERJECZKI – Balda, Mazic 2, DUKIC 6, Berta, Pál, MARIC 3. Cs.: Pajkó (kapus), Ambrus 2, KEKEZOVIC 9 (2), FREY 5, Benmiloud 2, Bali 2, Kovács A. 1, Pajkó László, Benák. Edző: Füzesi Ferenc. Tata: Czérna – Sütő 1, SZÁM 7, HODI-PONGRÁCZ 9, Kanyó Balázs, Basky 1, Kanyó Bence 2. Cs.: Zeck 2, Bodnár 1, Lehőcz 3, Varga A., Hajdu, Hegedűs 1. Edző: Kanyó Antal.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/0.

A hétközi mérkőzésen legfőbb ellenfelünk a Pécs vereséget szenvedett otthon a Mezőkövesdtől. Az orosházi játékosok tudták, hogy ha ma győznek a Tata ellen, akkor az alsóházi rájátszás tabelláján az első helyre ugorhatnak.

A szombati mérkőzés egyértelmű esélyese az OFKSE volt, ez az esélyesség kicsit rá is nyomta bélyegét a csapat első félidei játékára. Vezetett a Tata az első percektől kezdve, és az egy-két gólos vendégvezetést nem is igen tudtuk ledolgozni az első félidő folyamán. Kétszer feljöttünk ikszre, de a nagyvonalú védekezés révén rendre újra a vendégek kerültek előnybe. A megszokott hatos falat védekezte a csapat, de vagy a beállók körüli védekezésekkel, vagy a kilépésekkel voltak problémák, így nem sikerült hazai előnyre szert tenni, egygólos tatai előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A szünetben aztán Füzesi Ferenc rendet tett a fejekben, és egy teljesen más felfogású, tüzesebb, keményebb orosházi csapat lépett a pályára. Két perc kellett hozzá, hogy a magunk javára fordítsuk az eredményt, amit a második félidő elején a lelkes tatai csapat még tudott egalizálni, de aztán Kekezovic vezérletével fölénybe kerültünk, és a második félidő jelentős részében már érvényesült a papírforma. A kitűnő szerb szélsőnek elkezdett sülni a keze, és felkanyarodásból, átlövésből, indulásból egyaránt látványos gólokat lőtt.

Ezzel együtt felkeményedett a hazai csapat védekezése, Herjeczki remekelt a kapuban, és ahogy az idő haladt előre a tataiak elkezdtek fáradni. Füzesi, ha cserélt, egyenértékű játékost tudott pályára küldeni, míg a tatai edző, Kanyó ezt nem mondhatta el magáról.

Törvényszerű volt, hogy az első félidőben vitézkedő vendégcsapat a második a félidő végére elfárad, ez is történt és az egyre biztosabb kezű orosháziak először 3, majd 4, később 5 gólt is közé tudtak tenni. Végül magabiztos hazai győzelem született.

Füzesi Ferenc: – Nehéz mérkőzés volt, de fontos lépést tett a csapat – elsősorban a második félidei játéknak köszönhetően – a végső cél felé.

Kanyó Antal: – Pontosan ismerjük, tudjuk az erőnket, sehol nem adjuk olcsón a bőrünket, ez most a második félidő elejéig sikerült.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?