Maradt az I. osztály – szépen zártak a serdülők

A bajnoki szezon végeztével rövid értékelésre kértük utánpótlás csapataink edzőit, elsőként Zalai Csanád, az I. osztályban szereplő serdülő együttes trénere értékelte a 2021/2022-es idényt.

– Hogyan készültetek a bajnokságra? Mik voltak a kitűzött célok?
– A 7 hetes nyári felkészülést július 20-án egy egy hetes szarvasi edzőtáborozással kezdtük meg. Ez még leginkább a csapaton belüli megismerkedésről és a csapatépítésről szólt, mert bár a 2004-es mag már évek óta együtt játszott, a frissen felkerülő 2005-ös játékosok és én is mint edző új voltam a társaság számára. Az edzőmérkőzések és a Füzesi Ferenc Emléktorna során egyre jobb játékot mutatott a csapat és bizakodva vártuk a bajnokság kezdetét, ahol csapat szinten az elsődleges cél a biztos bentmaradás, azon felül pedig a minél jobb eredmény és helyezés elérése volt, egyéni játékos szinten pedig az, hogy minél többet fejlődjenek a gyerekek mind technikai, mind taktikai szinten.

Zalai Csanád (Fotó: Horváth Bence – OrosCafé.hu)

– Milyen tapasztalatokat hozott az I. osztályú bajnoki szezon?
– A bajnokságnak 15 serdülő korú játékossal vágtunk neki. A szezon első felében a védekezéssel eléggé hadilábon álltunk és sok olyan mérkőzést játszottunk és buktunk el, vagy végeztünk döntetlenre, amelyekben sokkal több volt, de rendszerint a végjátékok nem úgy sikerültek, ahogyan mi azt szerettük volna. A második félévre a létszámunk elég erőteljesen megcsappant, voltak olyanok akik befejezték a kézilabdát, vagy más egyesületben folytatták tovább, többek között meghatározó játékosok is, illetve sajnos a sérülések sem kerültek el bennünket. Sok olyan mérkőzés volt, ahol mindössze 8 serdülő korú játékos szerepelt a keretben, de ezekben a helyzetekben is volt pozitívum, hisz akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak, hirtelen húzóemberei lettek a csapatnak, illetve a 2006-os U16-ból felkerülő és pályára lépő játékosok is sokszor segítségünkre voltak és hozzá tudtak tenni a csapat játékához, ezt még ha sajnos a kényszer szülte is, de már felfoghattuk egy építkezésnek a következő szezonra.

Az Orosházi FKSE-Tokai serdülő együttese (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Mennyire vagy elégedett az egész éves teljesítménnyel?
– Maradt bennem némi hiányérzet , mivel úgy gondolom, hogy egy pár helyezéssel előrébb is végezhettünk volna, de úgy gondolom, hogy a szezon során minden téren fejlődtek a gyerekek és még ha voltak is hullámvölgyeink és nehezebb időszakok – nem csak a kézilabda terén –, így is szépen tudtuk lezárni. Végül 14 szerzett ponttal a biztos bentmaradó 12. helyen zártunk. Gratulálok a fiúknak és köszönöm szépen nekik az egész éves munkájukat, illetve azoknak is akik részesei voltak akár csak egy kis mértékben is!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.