Vereség a bajnoktól

Budai Farkasok-Rév Group – Orosházi FKSE-Tokai 39-29 (17-12)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budaörs, 300 néző. V.: Rontó, Szanyi. Orosháza: Majdán – Kecskés 7 (3), Takó 2, Molnár G. 2, Mihály, Tóth K. 6, Németh L. 1. Cs.: Varga I. (kapus), Furka 1, Lászlai 3, Kiss R. 1, Pásztor 2, Bella 2, Vass 1, Gönczi 1. Edző: Kovács Attila. A Budai Farkasok legjobb dobói: Kecskeméti 6, Nourelden 6.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Pajkó László, Döme Szabolcs, Antal Szabolcs és Kovács Bence is sérültet jelentett a mérkőzés előtt, így nélkülük vette fel a harcot az Orosháza a bajnoki aranyra hajtó Budai Farkasok ellen.

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, de a hazaiak gyorsan elkapták a ritmust, az 5. percben már 4-1-re vezettek. Később tovább nőtt a különbség, a 9. percben 7-2-nél orosházi időkérés következett, de ezután sem tudott változtatni a játékán, a bajnoki címre készülő hazaiak pedig rendkívül lelkesen vetették bele magukat a játékba. A 15. percben már mínusz nyolc volt a különbség (12-4). Ez a hat-hét gólos különbség a folytatásban is megmaradt, csak a félidő végére sikerült 5 gólra visszajönni a vendégeknek.

A második félidő elején négyre dolgozták le hátrányukat az orosháziak, ezután hol hétre nőtt, hol négyre csökkent a két csapat közötti távolság. Az orosháziak ennél közelebb nem tudtak férkőzni a házigazdákhoz, sőt, két perccel a lefújás előtt már tíz gól volt a különbség. Jól küzdöttek a vendégek, de a sok hiányzó rányomta a bélyegét a vendégcsapat teljesítményére. Furka Zsombor és Vass Péter személyében két újoncot is avatott a végül 5. helyre befutó OFKSE, akik góllal hálálták meg a bizalmat.

Kovács Attila: – Viharvert csapattal érkeztünk a mai mérkőzésre, de aki pályára lépett, az tisztességgel küzdött, ami ezen a napon ennyire volt elég. Gratulálok a Budai Farkasoknak a bajnoki címhez! Köszönöm a játékosaimnak az egész éves munkát és szurkolóinknak a biztatást!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.