Nagy csatában győzött az Orosháza

Orosházi FKSE-Tokai – BFKA-Veszprém 35-34 (17-18)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 100 néző. V.: dr. Csuka, Kocsis. Orosháza: Pajkó – Molnár S. 2, Takó 4, Döme 2, Mihály 1, Tóth K. 6, Németh L. 8 (4). Cs.: Majdán (kapus) 1, Kovács B. 1, Kecskés 1, Kiss R. 3, Pásztor M. 2, Bella 3, Gönczi, Molnár G. 1. Edző: Kovács Attila. A BFKA-Veszprém legjobb dobója: Dobi 9, Markovics 7 (5). Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

Takó Dániel góljára gyorsan érkezett a veszprémi válasz. A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint alakul a mérkőzés, orosházi gólt vendégtalálat követett. A sorminta a 10. percben szakadt meg, amikor Döme találatával már kettővel vezettek az orosháziak (6-4). A veszprémi fiatalok sem hagyták magukat, a 17. percben kiegyenlítettek (8-8), majd kisvártatva a vezetést is megszerezték. Hol az egyik, hol a másik csapat birtokolta az előnyt, de a félidő lefújásakor éppen a vendégek voltak jobbak egy találattal.

A második félidő elején Bella gyorsan egyenlített. Jól harcoltak az orosháziak, a 38. percben négyre növelték az előnyüket (24-20). Sokáig maradt a 3-4 gólos hazai vezetés, ám az idő előrehaladtával zárkóztak a vendégek, az 53. percben 31-31-et mutatott az eredményjelző, sőt, az utolsó öt percre 32-33-es bakonyi vezetéssel fordultak a csapatok. Döméék nem adták fel, kemény küzdelem árán sikerült fordítaniuk és előnyüket még úgy is megőrizték, hogy az utolsó egy percet kettős emberhátrányban játszották le.

Kovács Attila: – Szórakoztató mérkőzésen sikerült győznünk. Gratulálok a csapatnak! Köszönöm nekik az egész éves munkát és köszönjük a szurkolók egész éves támogatását is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.