Kimaradtak a ziccerek

PLER-Budapest – Orosházi FKSE-Tokai 34-32 (17-13)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 100 néző. V.: Cseszregi, Sipos. Orosháza: Pajkó – Kecskés 5 (1), Takó 4, Tóth K. 7, Döme 1, Mihály, Lászlai 2. Cs.: Majdán (kapus), Kovács B. 4, Kiss R. 1, Pásztor M. 3 (1), Bella 1, Németh L., Molnár G. 4. Edző: Kovács Attila. A PLER-Budapest legjobb dobója: Horváth D. 8.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2.

A 2. percben már 2-0-ra vezettek a vendégek, de négy minutával később megfordította az állást a hazai gárda (3-2). A folytatásban felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy találattal, majd a 17. percben Kecskés révén ismét kettőt tett közé az Orosháza (8-10). A félidő hajrájában újra fordított a PLER csapata (23. p.: 12-11) és a vendégek hibáit kihasználva a szünetig még tovább tudta növelni az előnyét.

Az orosházi Molnár Gergő négyszer talált a fővárosi kapuba (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrész első gólját az orosháziak szerezték, de azután sorra hibázták el helyzeteiket és a 35. percben már hat volt a különbség a PLER javára (20–14). Nyolc perccel később kettőre zárkóztak a zöld-sárgák (22-20), sőt a 46. percben Pásztor találatával egyenlíteni is sikerült (23-23). A hazai kapus, Borsos – nevéhez hűen – rendre borsot tört az orosházi lövők orra alá, így nem sikerült a vendégeknek a maguk javára fordítani a mérkőzést. Bár a második félidőt megnyerték, a két pont mégis a dobogó harmadik fokán álló fővárosiaknál maradt.

Kovács Attila: – Sok kidolgozott ziccert hagytunk ki és ez megbosszulta magát, de nincs szégyenkezni valónk, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.