Döntetlen az éllovas ellen

Orosházi FKSE-Tokai – Budai Farkasok-Rév Group 23-23 (13-11)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. Orosháza: Pajkó – Pásztor M., Döme 3, Mihály, Kovács B. 3, Tóth K. 6, Németh L. 4 (2). Cs.: Majdán (kapus), Kecskés 3 (2), Lászlai 1, Kiss R. 1, Takó 2, Bella, Molnár G. Edző: Kovács Attila. A Budai Farkasok legjobb dobója: Németh A. 7 (4), Oláh T. 6.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, Döme találatával az Orosháza vezetett, de gyorsan változott a helyzet, mert az 5. percben már 4-2 volt a vendégek javára. A 9. percben újabb fordulat: a már harmadik gólját szerző Tóth Károly egyenlített. A folytatásban gólra gól játék következett. A 13. percben a születésnapos Németh László révén ismét az Orosháza szerzett vezetést, sőt, Kovács Bence találatával a 20. percben már négy góllal is vezetett a házigazda (12-8). A következő percekben faragott hátrányából a vendégegyüttes, de nem utolsósorban Pajkó védéseinek köszönhetően nem tudott közelebb kerülni vendéglátójához a Budai Farkasok.

Majdán Márk (16) bravúrja pontot ért a végén (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőt a látogatók kezdtek jobban, a 34. percben egy 3-0-s sorozattal megfordították az eredményt (13-14). Döme csak 35. percben lőtte az orosháziak első találatát ebben a játékrészben, majd hol az egyik, hol a másik csapat ragadta magához a vezetést. A hazaiak sok ziccert hibáztak, így aztán az 53. percben kétgólos előnyt birtokolhattak a vendégek (20-22). A várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát hozott a végjáték is, a lefújás előtt egy perccel Tóth Károly egalizált, majd Majdán Márk az utolsó másodpercben kivédte Oláh Tamás ziccerét, ezzel az Orosházának sikerült otthon tartani egy pontot a listavezetővel szemben.

Kovács Attila: – Végig feszült mérkőzés láttunk, sok hibával játszottunk, de a végén helyén volt a szívünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.