Nem ment egyszerűen, de behúzta első playoff-meccsét az Orosháza

Orosházi FKSE-Tokai – Szigetszentmiklósi KSK 30-28 (11-13)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés, rájátszás. Orosháza, 150 néző. V.: Bátori, Szécsi. Orosháza: Majdán – Pásztor M. 1, Kiss R. 1, Tóth K. 4, Döme 2, Kovács B. 4, Németh L. 7 (5). Cs.: Pajkó (kapus), Kecskés 2, Takó 4, Bella, Mihály, Molnár G., Antal 5. Edző: Kovács Attila. A Szigetszentmiklós legjobb dobói: Márton B. 5 (3), Szabó B. 4.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 6/3.

Hazai pályán a Szigetszentmiklós ellen kezdte meg a bajnoki rájátszást az Orosháza.

Döme góljával kezdődött a találkozó, majd Majdán büntetőt védett, jól kezdett tehát az Orosháza, amely az 5. percben már 3-0-ra vezetett. Mindkét oldalon sok helyzetet puskáztak el a csapatok, de a 10. percben egyenlített a vendégegyüttes, sőt a 13. percben a vezetést is átvette (4-5). Felváltva estek a gólok, a szigetszentmiklósi találatokra mindig volt hazai válasz. A 28. percben visszavették az előnyt a orosháziak, de egy percig örülhettek csak, mivel a félidő végjátéka a vendégeknek sikerült jobban és kétgólos előnnyel mehettek az öltözőbe.

Nem volt könnyű dolga a hazai csapatnak

A második félidő első gólját is a látogatók lőtték, de az orosháziak rákapcsoltak és a 35. percben egyenlítettek, majd egy minutával később Tóth Károly révén a vezetést is megszerezték. A 40. percben az ekkor már 6. gólját szerző Németh Lászlónak köszönhetően 18-15-öt mutatott az eredményjelző. Továbbra sem játszott hibátlanul az Orosháza, de az 50. percig magabiztosan őrizte előnyét, amikor egy gólra felzárkózott Szigetszentmiklós (25-24). Izgalmas perceket hozott a végjáték, de Antal Szabolcs góljaival ismét háromra hízott a hazai előny, amit már nem tudott ledolgozni a vendégegyüttes.

Kovács Attila: – Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a rájátszást, de a mutatott játékkal nem vagyok elégedett, nem volt megfelelő a koncentrációnk, sok buta hibát vétettünk, és csak nagyon nehezen tudtuk megfordítani a mérkőzést. Örülök, hogy végül sikerült behúznunk a mérkőzést.

Az Orosháza legközelebb április 3-án lép pályára a Tatai AC vendégeként.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.