Győzött és ezzel első az alapszakaszban az Orosháza

Orosházi FKSE-Tokai – Pick Szeged U21 28-24 (14-14)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Kovács T., Mándli. Orosháza: Majdán – Pásztor 1, Kiss R. 3, Tóth K. 7, Döme 5, Kovács B. 6, Németh L. 3 (2). Cs.: Pajkó (kapus), Antal Sz. 1, Molnár G. 1, Mihály, Takó 1, Pavuk. Edző: Kovács Attila. A Pick Szeged U21 legjobb dobója: Szilágyi 4 (4), Lőrincz 4.
Kiállítások: 14 perc+Mihály Zsolt kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

A vendégek találtak először a kapuba, de Döme révén nem késett a válasz (3. p.: 1-1). A folytatásban az orosháziak több hibát vétettek támadásban, így elhúztak a szegediek, a 12. percben 3-6 volt az állás. A hazaiaknak aztán szívós munkával sikerült zárkózniuk, sőt a 17. percben egyenlíteni is tudtak, két perccel később pedig Döme Szabolcs találatával a vezetést is átvette az Orosháza (9-8). Néhány perc múlva már plusz kettőt mutatott az eredményjelző a hazaiak javára, de a 27. percben büntetőből egyenlített a Tisza-parti gárda (11-11). Ismét nyílttá vált a küzdelem, a félidő lefújására egyik csapat sem szerzett előnyt.

Tóth Károly igazi karmester volt ezen az estén

A második játékrész elején kétszer is vezetéshez jutottak a vendégek, de az Orosháza mindannyiszor egalizált. A 38. percben Tóth Károly góljával ismét a házigazdáknál volt az előny (17-16). A folytatásban tovább hízott a különbség a két fél között, az 57. percben a 7. gólját lövő Tóth duplájával már öttel is vezettek a hazaiak (28-23). Az OFKSE a hátralévő időszakban jól őrizte az előnyét és végül megérdemelten nyerte meg a találkozót, megszerezve az alapszakasz elsőséget az utolsó előtti fordulóban.

Kovács Attila: – Az első félidőben még akadozott a gépezet és benne voltak a fejekben az elmúlt hetek kudarcai. A második félidőben érkezett Tóth Károly, aki magához ragadta a karmesteri pálcát. Ez az, ami hiányzott az elmúlt időszakban. Gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.