Szünet után nem ment a játék

Orosházi FKSE-Tokai – Ceglédi KKSE 23-29 (14-14)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 1, Takó 4 (2), Kiss R. 5, Antal 2, Kovács B. 6, Lászlai 2. Cs.: Majdán (kapus), Mihály, Tóth K. 1, Kecskés 1, Döme, Németh L. 1 (1), Molnár G. Edző: Kovács Attila. A Cegléd legjobb dobói: Szepesi 8 (4), Bendicsek 6. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4.

Nagy lendülettel csaptak össze csapatok, de a védelmek jól zártak, így az első gól csak az 5. percben esett, az orosházi Kovács Bence révén. Továbbra is nagy csata folyt a pályán, a 8. percben fordított a vendégegyüttes (2-3). Fej fej mellett haladtak felek, a 15. percben Lászlai találatával először lépett el két góllal az Orosháza, majd három perccel később szintén a szélsőnek köszönhetően már három volt a különbség. A vendégek továbbra is jól küzdöttek és egy gólra zárkóztak, ám a 26. percben már ismét hárommal vezettek a zöld-sárga mezes hazaiak (13-10). Fordulatos volt a végjáték, mivel a 29. percben már a vendégek vezettek egy találattal, de a félidő végére a vendéglátóknak sikerült egalizálniuk.

Kiss Roland 5 gólja is kevés volt az üdvösséghez (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második felvonás a frissen igazolt 21 éves jobbszélső, a MOL-Pick Szeged csapatától hosszabb sérülésből visszatérő Kecskés Dániel góljával kezdődött, de a ceglédiek ismét fordítottak, sőt a 39. percben már három góllal vezettek (16-19). Orosházi időkérés következett, ám ez sem segített, mivel tovább nyílt az olló két együttes között. Becsülettel küzdött az OFKSE, de sok hibát vétett és a lefújásra hat gólra hízott a vendégek előnye, akik megérdemelten nyertek az időnként bizonytalanul játszó hazai alakulat ellen.

Kovács Attila: – Az első félidőben még jól működött a védekezés és a támadás is, de a második játékrészre meggyengült a védelmünk, nem segítettünk a kapusoknak, így felülkerekedett az ellenfél. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de csalódott vagyok a második félidei teljesítmény miatt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.