Jobbszélsővel erősítünk a folytatásra

Fiatal balkezes szélsővel bővült az Orosházi FKSE-Tokai játékoskerete, a 21 esztendős Kecskés Dániel legutóbb a Pick Szeged gárdáját erősítette, hosszú sérülés után most csapatunk kötelékében tér vissza a játéktérre.

A nyíregyházi születésű Kecskés Dániel Tiszavasváriban sajátította el a kézilabdázás alapjait, 14 esztendősen pedig már a Balmazújváros NB I-es ifjúsági csapatában szerepelt. 2016-tól négy éven keresztül játszott a NEKA serdülő, junior és ifjúsági együtteseiben, 2018 tavaszán pedig már az NB I/B-s felnőttek között is bemutatkozhatott. A 2019/2020-as csonka szezonban csapata legeredményesebb játékosa volt 16 mérkőzésen lőtt 62 góljával. Ekkor figyeltek fel rá a Szeged szakemberei, így 2020 nyarán a Tisza-partiak gárdájához igazolt. 8 élvonalbeli mérkőzésén 13 alkalommal volt eredményes, tagja volt a MOL-Pick Szeged bajnoki címet szerző együttesének. A szegediekkel a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott, 6 mérkőzésen volt a csapat tagja, a Brest és a Porto ellen is góllal hálálta meg a bizalmat.

A 2019-es ifjúsági vb-n az All Star csapat tagjává választották (Fotó: Kovács Anikó – MKSZ)

A 187 centiméteres, 72 kilogrammos balkezes szélső sokszoros utánpótlás válogatott, részt vett a 2019-es junior és ifjúsági világbajnokságokon, utóbbin a válogatottal történelmi ötödik helyet szerzett a macedóniai vb-n. Kecskést a torna legjobb jobbszélsőjének választották, több mérkőzésen a válogatott húzóembere volt, kilenc összecsapáson harmincnégyszer talált az ellenfelek hálójába.

Dániel Orosházán szerezte első élvonalbeli találatát (Fotó: Sólya Eliza – pickhandball.hu)

Érdekesség, hogy Kecskés Dániel 2020. szeptember 2-án éppen az Orosháza ellen mutatkozott be az első osztályban, első NB I-es gólját is ellenünk szerezte.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.