U16, serdülő: van jövőjük az élvonalban!

A héten U16-os és serdülő együttesünk is hazai pályán szerepelt, mindkét csapat szoros, színvonalas küzdelmet hozó mérkőzést játszott a jó erőkből álló balatonfüredi és szegedi akadémistákkal szemben.

Orosházi FKSE-Tokai – BFKA-Balatonfüred 21-23 (9-12)

U16-os bajnokság, I. osztály, Orosháza, 40 néző. V.: Biri, Szegedi. Orosháza: Jánosa, Tomozi (kapusok) – Petróczki, Hajnal, Paku 1, Hajdú 2, Molnár Á. 11, Fehér 4, Körmöczi, Lovas, Zolnai 2, Gál 1, Demjan, Horváth P. Edző: Tóth Károly.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1.

Az U16-os fiúk is hősiesen küzdöttek (Fotó: Zsedényi Péter OFKSE.hu)

Orosházi FKSE-Tokai – Pick Szeged I. 24-28 (13-14)

Serdülő bajnokság, I. osztály, Keleti csoport, Orosháza, 70 néző. V.: Kiss B., Kiss J. Orosháza: Balázs, Umenhoffer 1 (kapusok), Benkő, Bódai 3, Fábián 1, Fehér, Furka 2, Gál, Koós Á. 1, Koós R. 2, Lukács 9, Molnár Á., Nánási 4, Paku, Szeremi 1, Zolnai. Mb. edző: Tóth Károly.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6.

Tóth Károly: – Egy héten belül két akadémiai csapattal csapott össze a serdülő és az U16-os csapatunk is. Mind a két mérkőzés hasonló mederben zajlott: jó kezdettel, hol vezetve, hol döntetlen állásnál egy néhány perces rövidzárlat 3-4 gólos vendég vezetést eredményezett, amelyet hősies küzdelemmel ledolgozva az utolsó 10 percekre döntetlennel fordultunk. A végjátékok sajnos most nem a mi javunkra döntöttek sem szerdán, sem pénteken. Azt látom, hogy a különbség köztünk és az akadémiai csapatok között csupán annyi, hogy ők többet akarnak elérni a kézilabdával. Meg kell tanulnunk jobban tisztelni, becsülni és nagyobb alázattal űzni a szeretett sportágunkat. Az kevés, ha csak a mérkőzéseken akarunk jól teljesíteni. Edzéseken is minden nap 100%-ot kell nyújtanunk, hogy ezek a végjátékok a mi javunkra billenjenek!
Annak ellenére, hogy a 2004-2007-es korosztályunkból jelenleg 6 játékos valamely más akadémián folytatta a középiskolát és rengeteg tehetséges játékos abbahagyta, fel tudjuk venni a harcot ezekkel a csapatokkal. Ha mind az edzők, játékosok és a klub is kellő időt és energiát fektet a korosztályba, van jövője az első osztályú utánpótlásunknak!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.