Megbosszulta magát az álmos kezdés

Vecsési SE – Orosházi FKSE-Tokai 32-26 (19-12)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Üllő, 100 néző. Vezette: Cseszregi, Sipos. Orosháza: Varga I. – Molnár S. 1, Takó 9 (2), Kovács B. 3, Mihály, Antal Sz. 3, Németh L. Cserék: Majdán, Opavszki (kapusok), Kiss R. 4, Lászlai 5, Mihály, Molnár G. 1, Szabó M., Pavuk, Andrikó. Edző: Kovács Attila. A Vecsés legjobb góldobói: Zakics, Antal M. 6-6.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Az orosháziak több kulcsjátékosukra nem számíthattak, Pásztor Máté, Döme Szabolcs, Bella Csaba, Tóth Károly és Pajkó László is hiányzott a csapatból, őket saját nevelésű fiatalok helyettesítettek ezen a napon.

A hazai gárda már az első percekben lerohanta a vendégeket (4. p.: 4-0), amit természetesen orosházi időkérés követett. A látogatók Kovács Bence révén csak a 7. percben találtak először a kapuba, de folytatódott a nyomasztó Vecsési fölény, a 16. perben 13-3-nál már tíz gólos különbség volt a két csapat között. Az addig álmosan játszó orosháziak az első félidő második felében elkezdték a felzárkózást (25. p.: 16-11), a végjáték viszont ismét a Vecsésnek sikerült jobban.

Kiss Roland (8) négy alkalommal talált a Vecsés kapujába (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrész Lászlai révén orosházi góllal indult, a hazai együttes 5 perc múltán büntetőből talált Varga Imre kapujába. Minkét fél kapkodva, sok hibával játszott, állandósult az 5-6 gólos hazai előny, amin a vendégek a hátralévő időben csak átmenetileg tudtak tovább faragni (49. p.: 24-20), így végül megérdemelt vecsési győzelem született. Pozitívum, hogy az orosháziak fiataljai jól éltek a játéklehetőséggel.

Kovács Attila: – Az első negyedórát átaludtuk, utána feljavult a védekezésünk és elkezdtük a felzárkózást. Lett volna lehetőségünk tovább csökkenteni a hátrányt, de a kapkodásba rendre sok hiba csúszott. Örülök annak, hogy a fiataljaink új színt tudtak hozni a játékba, jövő héten a Cegléd ellen azonban sokkal jobban kell játszanunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.