Így látják a magyar kézilabda-válogatott esélyeit…

A sportvilág Magyarországra és Szlovákiára figyel mostanság. A kézilabda Európa-bajnokságon a csoportkörös mérkőzések közül az utolsókat játsszák a csapatok. Több csoportban – így a magyarokéban is – sorsdöntő meccs következik.

A magyar válogatott előző mérkőzéseihez hasonlóan ismét szakértőket kérdeztünk az Izland elleni találkozó előtt. Kovács Attila, az OFKSE vezetőedzője bizakodó.

A vezetőedző, Kovács Attila bizakodó (Fotó: Horváth Bence)

– Az első meccsen, a hollandok ellen nagyon görcsös volt a csapatunk, az ellenfél pedig felszabadult, örömkézilabdát mutatott be és megérdemelten nyert. Nagyot fejlődött az utóbbi néhány évben a holland kézilabda, mutatja ezt, hogy játékosai a Bundesligában, Spanyolországban játszanak. Üde színfolt a játékuk. A második találkozónkon, a portugálok ellen is csikorgott még a gépezet, de már jobban játszott a csapat. Biztos vagyok benne, hogy maradt még tartalék, tudunk még jobban játszani és ez az, amiben lehet bízni az izlandiak ellen. Kellemetlen stílusú, gyors kézilabdát játszanak a “bálnavadászok”, azt gondolom, hogy igazi háromesélyes meccs lesz a ma esti. Ami még mellettünk szól, az a közönség támogatása. Ahogy mondom, háromesélyes, de bízom a sikerben. Nagyon szurkolok a fiúknak. Fontos a mai meccs a továbbiak szempontjából is, hisz, ha az izlandiakon túl tudunk lépni, az adhat egy akkora löketet és felszabadultságot, amely akár messzire is repítheti a csapatot – foglalta össze a tréner.

Németh László, az OFKSE felnőtt együttesének csapatkapitánya hasonlóan vélekedik.

A csapatkapitány Németh László is nagyon szeretné a magyar győzelmet (Fotó: Horváth Bence)

– Az első meccsen szerintem kissé megilletődöttek voltak a fiúk. Sok a fiatal játékos és húszezer ember előtt még nem játszottak, pláne itthon. Ezzel szemben a hollandok jó és nagyon gyors kézilabdája sok csapatot meg fog még lepni. Második meccsünk a portugálok ellen szerencsére sikerült. A mai ellenfél, az izlandi csapat véleményem szerint erősebb, mint a portugál és nagyon össze kell szedni magukat a srácoknak, hogy nyerni tudjanak. Szurkolunk, hogy sikerüljön, de nagy falat lesz. Remélem, a továbbjutás meglesz, bár sok meccsen csak apróságok döntenek. Örülnék, ha a portugál meccshez hasonlóan, a hazai közönség “be tudná fújni” azt a bizonyos győztes találatot – vélekedik a kapitány.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.