Disznóvágáson erősítik a csapatot Orosházán

A jól megérdemelt téli szünet után az év első hétköznapján munkába állt az Orosházi FKSE-Tokai férfi kézilabda-csapata. Az NB I/B Keleti csoportjában őszi első legénységnek az első héten naponta egy edzést vezényel Kovács Attila vezetőedző, az igazán kemény időszak január 10-től kezdődik.

A bajnokság téli-tavaszi szakasza nem a megszokott rend szerint zajlik. Az őszi tizenkét mérkőzés után február 5-től tizenhat ütközetet játszanak (az elsőt Salgótarjánban), hatot még az alapszakaszban, tízet a rájátszásban. Utóbbi során a keleti és a nyugati csoport első öt helyezett csapata a rájátszásban dönti el a bajnoki cím és feljutás sorsát. A két csoport alsó háza ugyancsak playoff-ban méretik meg a kiesés elkerülése érdekében.

A bajnoki felkészülés úgy alakul, hogy hétfőtől napi egy esti foglalkozást vezényel a fiúknak Kovács Attila vezetőedző. A hét végén amolyan csapaterősítő gyanánt disznótorra lesz hivatalos az alakulat Gellértegyházán. Hétfőtől már komolyodik a dolog, onnantól napi szinten két tréning vár a csapat tagjaira. Délelőtt vagy konditerembe vonulnak, vagy a csarnokban készülnek, a nap második foglalkozásán pedig az alapozás és a taktika kerül előtérbe.

A rutinos csapatkapitány, Németh László veszi célba az ellenfél kapuját

A csapatból egyelőre ketten hiányoznak. A kapus Pajkó László betegség miatt egy héttel később kapcsolódik be a munkába. Takó Dániel pedig a párját látogatta meg Ecuadorban. A hazatérést kissé megnehezíti a járványhelyzet, de a napokban ő is be tud majd kapcsolódni a munkába. Az együttes többi tagja azonban Kovács Attila rendelkezésére áll.

Több tesztmérkőzést is beütemeztek, az elsőre január 12-én Debrecenben, a részben magyar rendezésű férfi Európa-bajnokság egyik helyszínén kerül sor. Az orosháziak a Főnix Aréna egyik pályáját tesztelik, még nem fix, de várhatóan a másik Békés megyei NB I/B-s gárda, az Optimum Solar-Békési FKC lesz az ellenfél. A következő héten a csoportrivális Ózddal meccselnek a zöld-sárga mezesek, mégpedig Füzesabonyban. A harmadik találkozót vagy egy szerb csapat ellen Orosházán, vagy a Ferencváros U21-es gárdája ellen idegenben vívja az együttes. A csapat utolsó edzőmérkőzésére az NB II. Keleti csoportjában listavezető Törökszentmiklós otthonában kerül sor.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.