Az Orosháza akarata érvényesült

Orosházi FKSE-Tokai – FTC-Diagnosticum U21 37-28 (19-17)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 100 néző. V.: Fibec, Herbák. Orosháza: Majdán – Pásztor M. 7 (4), Kiss R. 3, Tóth K. 7, Döme 5, Kovács B. 9, Lászlai 3. Cs.: Pajkó, Varga I. (kapusok), Szabó M. 1, Mihály, Bódai, Németh L. 2, Molnár G., Antal. Edző: Kovács Attila. Az FTC legjobb dobója: Tóth Sz. 7 (1).
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1.

A Ferencváros szerezte a mérkőzés első gólját, ám a 4. percben Kovács Bence találatával már 3-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Öt perc múlva ismét Kovács lőtt gólt, majd Pásztor Máté hétméteresével már 8-4 volt az állás. Végig az Orosháza játéka dominált, folyamatosan őrizte 3-4 gólos előnyét, de elég volt néhány kihagyott helyzet és az FTC két gólra zárkózott (27. p.: 16-14), ez a differencia meg is maradt az első játékrész végéig.

Pásztor Máté hét góllal járult hozza csapata sikeréhez

Szünet után felváltva estek a gólok, majd a 38. percben Pásztor értékesített hetesével ismét négy gól lett a különbség. Három perccel később Tóth Károlynak köszönhetően tovább nőtt a hazai előny. Nem vett vissza a tempóból a zöld-sárga mezes legénység, az 50. percben Kiss Roland bombagólja után tízet számolhatott a közönség (33-23). Ezt tekintélyes előnyt egy híján meg is őrizte a listavezető, melynek soraiba a végén több fiatal is csatlakozott. Közülük Bódai Szabolcs első mérkőzésén jutott szóhoz és hetest harcolt ki, Szabó Máté első bajnoki gólját lőtte, Varga Imre pedig büntetőt hárított.

Kovács Attila: – Az első félidőben belementünk egy futóversenybe és gólpárbajba, hagytuk, hogy a fiatal ellenfelünk kedve szerint alakuljon a mérkőzés ritmusa. A második félidőben azonban több energiát fektettünk a védekezésbe, ezáltal a kapusteljesítményünk is feljavult, így már a mi elképzelésünk érvényesült. Gratulálok a csapatnak, valamint Szabó Máténak első bajnoki góljához!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.