Nagy csatát és hazai győzelmet hozott a megyei rangadó

Orosházi FKSE-Tokai – Optimum Solar-Békési FKC 27-24 (13-9)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 250 néző. V.: Sándor L., Szikszay. Orosháza: Pajkó 1 – Pásztor M. 2 (1), Kovács B. 4, Döme, Tóth K. 10, Kiss Roland 4, Lászlai 3. Cs.: Majdán (kapus), Takó, Bella 1, Mihály, Molnár G. 2. Edző: Kovács Attila. Békés: Kiss O. – Hrabák 1, Haszilló 5, Laufer 2, Árpási 3, Mezei 7 (2), Szász. Cs.: Borbély, Takács (kapusok), Varsandán 1, Fedor 1, Kiss Róbert 1, Lele 2, Kohlrusz, dr. Czina, Dávid 1. Edző: Padla József.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2.

Nagy csatát, szoros küzdelmet hoztak az első percek. A 8. percben Pajkó üreskapus góljával, majd Pásztor találatával kettővel vezetett az Orosháza (5-3). Továbbra is a házigazda irányított, melynek kapusa, Pajkó a 15. percben 7-6-nál büntetőt védett. Hét perccel később már 10-6-ra vezetett a házigazda, a békésiek 10 percen keresztül nem találtak kapuba, ezt a rossz sorozatot Haszilló 25. percben lőtt gólja törte meg (11-7). Ismét az orosháziak percei következtek (26. p.: 13-7), a szünetig Mezei büntetőjével zárkózott mínusz négyre a Békés.

A 10 gólos Tóth Károly csapata vezéregyénisége volt

A második felvonás elején a békési Dávid és Lele talált be, majd Mezei duplájával gyorsan egyenlített a Békés. Ekkor az orosháziak voltak sokáig gólképtelenek, az első találatot Molnár Gergő lőtte a 37. percben (14-13). Mezei már a 6. gólját szerezte és megint egalizált. Felváltva estek a gólok, majd a 40. percben a vendégek vették át a vezetést (15-16). Három perccel később Tóth Károly révén mínusz kettőről jött vissza az OFKSE, majd ismét Molnár megmozdulása a vezetést is átvette. Nőtt a különbség a két gárda között (49. p.: 23-19). Az 58. percben Kovács Bence ismét ötgólosra növelte a hazai előnyt (27-22), és ebből a lefújásig csak kettőt tudtak faragni a vendégek.

Kovács Attila: – Hatalmas küzdelemben, helyenként magas színvonalú mérkőzést nyertünk meg és ezzel őszi elsők vagyunk. Büszke vagyok a csapatomra. A fiúk fegyelmezetten, nagy akarattal játszottak, minden elismerésem az övék.

Padla József: – Hektikus mérkőzés volt. Nagyobb hátrányt ledolgozva a vezetést is sikerült átvennünk, azonban az elkövetett technikai hibák következtében ismét az Orosháza akarata jutott érvényre. Küzdöttünk, azonban hiányzott az a plusz a csapatból, ami bravúrhoz segített volna minket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.