Szeretnénk folytatni a győztes szériát

Igazi rangadó vár felnőtt együttesünkre, hiszen szombat este a megyei örök rivális, a tabella második helyét elfoglaló Békés csapata látogat Orosházára. Kovács Attila vezetőedzőt kértük egy kis esélylatolgatásra.

– Az elmúlt hetekben jó szériát produkáltunk és ezzel sokat javítottunk a helyzetünkön. Az utolsó őszi fordulóban a megyei rangadó következik. Ellenfelünk várakozáson felül teljesít. Padla Józsi nagyszerű munkát végez Békésen, alaposan rácáfol azokra, akik már előre látni vélték , hogy beletörik a bicskája a dologba. Ő is első évét tölti NB I/B-s férfi csapat élén, így tulajdonképpen sorstársak is vagyunk valamilyen szinten. Jó a kapcsolat közöttünk, rendszeresen megbeszéltük az eddigi meccseinket, most viszont egymással csatáznak a csapataink. A Békésben jó pár olyan játékos van, akik korábban Orosházán játszottak és fűteni fogja őket a bizonyítási vágy. Nálunk is akadnak olyanok, akik korábban a békési csapatban szerepeltek. Mindkét oldalon maradtak szép emlékek és tüskék az említett játékosokban. Magamat is ide sorolhatnám, szerettem Békésen kézilabdázni, de aztán a búcsú éve már nem volt olyan szép. Ez már csak történelem, de azért ad egy extra érzelmi töltetet mindenkinek a közös múlt.

– Ezt leszámítva nem sokban különbözik majd a találkozó egy átlagos bajnokitól – hangsúlyozta Kovács Attila –, hiszen mondjuk a Vecsés, vagy a Pick U21 legyőzéséért ugyanúgy két pont jár, mint ezért a meccsért. Küzdeni fogunk a két pontért, de ez egy igazi háromesélyes derbi lesz, hiszen a legutóbbi feljutás alkalmával is nyerni tudott a BFKC Orosházán. Reméljük, most nekünk jön ki jobban a lépés! Ellenfelünk tele van rutinos játékosokkal. A kapuban ott van Kiss Olivér, a védekezésük tengelyében Dr. Czina József, Lele Ákos pedig még mindig klasszis teljesítményre képes támadásban, ha motiváltan játszik. Varsandán Áron pedig az egyik legjobb barátom és tudom, mit jelent neki egy Orosháza elleni meccs. Nagyon komolyan fel fogunk készülni a Békésből és szeretnénk folytatni a győztes szériát, ameddig csak lehet! Végezetül arra szeretném kérni a kedves szurkolóinkat, hogy vigyázzanak egymásra és ránk, a csapatra is! Mi is aggódva figyeljük az egyre rosszabb járványhelyzetet. Néhány csapatnál vannak már covid-fertőzött játékosok és emiatt tartalékosan álltak ki az elmúlt fordulókban. Erre rámehet egy egész szezon munkája, ha pont rossz periódusban esnek bele a játékosok. Így arra kérem a kedves nézőket, hogy fegyelmezetten viseljék a maszkot, hiszen alóla is hallani fogjuk a biztatást! Hajrá Orosháza!

A szombat este 18:00-kor kezdődő bajnoki találkozót a Sándor László – Szikszay Csaba játékvezetői páros dirigálja majd.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.