Az alapszakasz közepén sem változtak a célok

Az NB I/B-s kézilabda-bajnokság alapszakaszának feléhez érkezik szombati, Békés elleni találkozójával az Orosházi FKSE-Tokai csapata. Az első “félidőről” Vajer Tamás klubelnök és Kovács Attila vezetőedző beszélt.

Az NB I/B-s bajnokságot az eddig megszokottól eltérően bonyolítják le a 2021/22-es szezonban. A keleti tíz csapatból, az első öt helyen végző együttesek a rájátszásban a nyugati első öttel játszanak, az alsóházban ugyan így történik. Így alakul ki a jövő évi egycsoportos NB I/B. A rájátszás végén a felsőház, első két helyen álló együttese juthat fel az élvonalba. A Békés elleni találkozót az orosházi csapat az első helyen várja.

A szezon eleji céljaink nem változtak (Fotó: Horváth Bence)

– A bajnokság indulásakor megfogalmazott céljaink nem változtak, lehetőség szerint vissza szeretnénk kerülni az élvonalba. A klubvezetés fő tevékenysége most a működés feltételeinek biztosítása mellett, az esetleges NB I-es szereplés anyagi bázisának megteremtése. Ha nincs meg a biztos anyagi háttér, nincs értelme belevágni az első osztályba. Viszonylag sok új játékos érkezett, a csapatot össze kellett – és még kell is – kovácsolni. Az elvárásokat hellyel-közzel hozták a srácok, de véleményem szerint az eddig mutatottnál több is van ebben a társaságban. Az újak viszonylag hozták a tőlük vártakat, de ismétlem, még fognak csiszolódni. Ezt időnként gátolják az óhatatlanul bekövetkező sérülések, de úgy érzem, alakulunk – foglalta össze Vajer Tamás.

AZ OFKSE SZEPTEMBERBEN ÚJ EDZŐVEL ÉS EGYBEN ÚJONC EDZŐVEL KEZDTE A BAJNOKI KÜZDELEMSOROZATOT. KOVÁCS ATTILA SZERINT FONTOS VOLT A KEZDETTŐL JÓ ÖSSZHANG.

A vezetőedző, Kovács Attila szerint kezd lassan összeérni a csapat (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon pozitívan álltak hozzám a srácok az első perctől kezdve. Júliusban, augusztusban szépen dolgoztak, mégis az első meccsen kaptunk egy “gyomrost” Ózdon. Abban, hogy kissé gyengébben kezdtük a bajnokságot, szerepet játszott, hogy több húzóemberünk is sérüléssel bajlódott, hogy csak Döme Szabit, az ujjtörést szenvedett Takó Danit, vagy Antal Szabit említsem. Mostanra térnek vissza a hiányzók és kezd lassan összeérni a csapat. Én is úgy gondolom, hogy van még tartalék, amit ki kell hoznunk magunkból, de már kezd biztató lenni a kép. Most már van egy alap játékunk, amin csak kisebb dolgokat kell változtatni az aktuális ellenféltől függően. Nincs olyan csapat a keleti csoportban, akik ellen lazázni lehetne. Minden fordulóban keményen harcolnunk kell, de benne van a csapatban a képesség a feljutásra. Szeretem, hogy a srácokkal fél szavakból is értük egymást. Ami más, mint képzeltem, hogy igénylik a fiúk a konkrét iránymutatást is. Sokat segít a munkában a stáb, Pásztor Öcsi és Berta Gabi is – teszi hozzá a vezetőedző, Kovács Attila.

Abban mindketten egyetértenek, hogy a szombat esti megyei rangadó rendkívül fontos a végelszámolás szempontjából. Itthon kell tartani a két pontot és akkor nyugodtabban folytathatja a pontvadászatot az OFKSE-Tokai.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.