A tabella élére ugrott az Orosháza

Pick Szeged U21 – Orosházi FKSE-Tokai 26-29 (12-14)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, 100 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. Orosháza: Majdán 1 – Pásztor M. 4, Döme 5, Mihály 1, Kovács B. 1, Tóth K. 7, Lászlai 5. Cs.: Pajkó (kapus), Kiss R. 3, Takó 1, Bella 1, Németh L., Molnár G. Edző: Kovács Attila. A Pick Szeged U21 legjobb dobói: Varga M. 6, Lőrincz 5.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/0
.

Az első percekben a Szeged lerohanta az Orosházát, 3-0-ra vezetett a hazai csapat, amikor Lászlai a 4. percben szépített. A folytatásban egy-két gólos szegedi előnyt mutatott az eredményjelző, mígnem a 13. percben Dömének sikerült egyenlítenie (6-6), sőt, három minutával később Bella – a meccs során először – vezetést szerzett az Orosházának. Kiélezett küzdelem zajlott a pályán (24. p.: 10-10). Majdán védései és Lászlai góljai játszottak nagy szerepet abban, hogy az Orosháza szorossá tette a találkozót. Másfél perccel a szünet előtt a védőjátékos Mihály Zsolt is megszerezte első bajnoki gólját az idényben, majd Döme is betalált és így kétgólos vendégelőnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

Pásztor Máté fontos gólokat szerzett (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben az OFKSE kezdett jobban, a 3. percben már 5 góllal vezetett (33. p.: 13-18). Hazai időkérés után sem csökkent a különbség, sőt, Majdán is betalált az üres kapuba (36. p.: 14-19). A folytatásban többször felzárkóztak a Tisza-partiak, de a 43. percben már ismét hat góllal vezetett az Orosháza. Ezután nyolc percen át gólképtelennek bizonyultak a vendégek, a Szeged viszont négyszer is betalált (52. p.: 22-24). Az 54. percben 23–25-ös állásnál az Orosháza kettős emberelőnybe került, de a Pick négy emberrel is eredményes volt és mínusz egyre zárkózott. A több hetes sérülés után visszatérő Takónak jött a válasza. A végjátékban többször is egy gólra jött fel a Szeged, de Tóth Károly a lefújás előtt egy perccel három gólra növelte a különbséget, így bebiztosította csapata győzelmét.

Kovács Attila: – Óriásit küzdve, helyenként jó játékkal sikerült újabb győzelmet aratnunk. Gratulálok a csapatnak! Fegyelmezetten, motiváltan játszottak a fiúk, úgy érzem, megérdemelt volt a győzelem.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.