Helyén volt a szívünk

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Tokai 26-30 (11-15)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőkövesd, 150 néző. V.: Kovács T., Mándli. Orosháza: Pajkó 1 – Pásztor M. 4 (2), Döme 2, Mihály, Kovács B. 3, Tóth K. 6, Németh L. 4. Cs.: Lászlai 2, Kiss R. 4, Bella, Szabó M., Antal 4. Edző: Kovács Attila. A Mezőkövesd legjobb dobói: Jancsó 8 (3), Csörgő 7.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

Álomszerűen kezdte az Orosháza a mérkőzést, a 9. percben Döme góljával már 0–5 volt az állás. Jól mutatta a játék képét, hogy a 10. percben Pajkó üreskapus gólja után a hazaiak edzője már a második idejét kérte ki. Az orosháziak kiválóan védekeztek és ebből könnyű gólokat szereztek. Az első félidőben állandósult az 5-6 gólos magabiztos orosházi előny. A félidő hajrája azonban a hazaiaknak sikerült jobban és négy gólra vissza tudtak jönni.

Tóth Károly (41) hat góllal vette ki részét az orosházi sikerből

Szünet után felváltva estek a gólok, a 36. percben egy kihagyott orosházi büntető és ziccer után háromra zárkózott a Kövesd, majd tovább faragott a hátrányon, olyannyira, hogy a 44. percben már egy gólra közelítették meg a vendégeket (20-21). Kovács Attila is időt kért, aminek meg is lett az eredménye, mivel a 47. percben egy Pajkó bravúr után Antal Szabolcs góljával már 24-21-re vezetett a vendég gárda. A többiek is hozzátették a magukét, az 52. percben már 7 gólos előnyt birtokolt az OFKSE, amelyből már csak faragni tudtak a vendéglátók.

Hullámzó játékkal ugyan, de teljesen megérdemelten nyert az Orosháza. A mérkőzés jelentős részében azt a teljesítményt nyújtotta a csapat, amit a közönség – jogosan – már elvárt tőlük.

Kovács Attila: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. A második félidőben túléltünk egy nagyon nehéz időszakot, amikor hatalmas nyomás nehezedett ránk, de a végén tudott újítani a csapat, helyén volt a szívünk. Gratulálok a csapatnak és köszönjük a biztatást az orosházi szurkolóknak!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.