Búcsú a Magyar Kupától

Optimum Solar-Békési FKC – Orosházi FKSE-Tokai 35-26 (18-13)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, 1. forduló. Békés, 100 néző. Vezette: Győr, Hadas. Békés: Kiss O. – Osgyán 3, HASZILLÓ 7 (1), Laufer 3, Dávid 3, MEZEI 4, Kohlrusz 1. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Varsandán 2, SZÁSZ 4, Fedor 3, Csige, Kiss R. 3, Hrabák 2, Rusznák. Edző: Padla József. Orosháza: Varga I. – Pásztor M. 4 (2), Molnár S., Mihály, MOLNÁR G. 6, Döme 1, Tóth K. 3. Cserék: Majdán (kapus), KISS R. 6, Lászlai 4, Antal, Bella 1, Nagy K., Németh, Szabó M. 1, Andrikó. Edző: Kovács Attila.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

Már a férfi Magyar Kupa első fordulójában összekerült egymással a két megyei csapat. A szerdai békési találkozó 25 percen keresztül kiegyenlített csatát hozott, azt követően viszont a védekezésben harcosabb, támadásban kreatívabb házigazdák fokozatosan elhúzva bebiztosították a továbbjutásukat a tartalékosan felálló orosháziak ellen.

Az első félidő jelentős része kiegyenlített játékot hozott. A 13. percig rendre az orosháziaknál volt a minimális előny, Mezei találatával fordult először a kocka. Az orosháziakat Kiss Roland, a hazaiakat Haszilló Gergő góljai tartották versenyben, közben azért mindkét oldalon becsúszott a hibákból. A félidő utolsó harmadában a vendégek részéről több is, különösen szélről volt sok sikertelen kísérletük. Ennek hatására a 24. percben Kiss Róbert először juttatta háromgólos előnyhöz a házigazdákat (14-11). Innen még visszajöttek a zöld-sárgák, de Haszillóval változatlanul meggyűlt a bajuk, a lövő vezérletével a félidő utolsó momentumaként az addigi legnagyobb különbséget alakították ki a békésiek.

Szünet után is lendületben maradt Padla József alakulata. A látogatók tanácstalanul támadtak, saját kapujuk előtt pedig Szász Bálinttal gyűlt meg a bajuk. A 41. percben 25-17-es hazai vezetésnél Kovács Attila időkéréssel igyekezett lelket önteni játékosaiba. Már tízzel is vezettek a hazaiak, de a hét a hat elleni támadásban elkövetett hibáikat kihasználva, gyorsan faragtak a hátrányból a vendégek. Mivel a mérkőzés érdemi része ekkorra már eldőlt, a végjátékban amolyan „szabad kézilabdát” láthatott a publikum.

A látottak alapján a Békés teljesen megérdemelten jutott a Magyar Kupa második fordulójába.

Padla József: – A frissítésnek hála, az első félidő végén sikerült ellépnünk, szünet után pedig a magabiztos védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhetően folyamatosan növelni tudtuk a különbséget. Örülök annak, hogy a fiataloknak is lehetőséget tudtam biztosítani, köszönöm a csapatom hozzáállását, a szurkolóknak pedig a buzdítást.

Kovács Attila: – Számos játékosunkra nem számíthattunk, ráadásul a meccs közben Döme Szabolcs újra megsérült, így pedig nagyon kevesen maradtunk. A fiataljainkkal kiegészülve, ma ennyire voltunk képesek. Gratulálok a Békésnek!

Bakulya M.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.