Fontos győzelem a Népligetben

FTC-Diagnosticum U21 – Orosházi FKSE-Tokai 24-26 (14-14)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 100 néző. Vezette: Cseszregi, Sipos. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 2 (1), KOVÁCS B. 5, ANTAL 4, Mihály, Kiss R. 2, Németh L. 3 (1). Cserék: MAJDÁN (kapus), TÓTH K. 5, Takó 2, Lászlai 3, Bella, Molnár G. Edző: Kovács Attila. Az FTC legjobb góllövői: Prainer 8, Parzer 4, Tóth Sz. 4 (1).
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 5/2.

A hazaiak 4-0-s etappal kezdtek, a látogatók nehezen lendültek játékba, ami sok hibát szült és puhány védekezéssel társult. A ferencvárosi fiatalokat viszont időnként túlzottan is elkapta a harci kedv, ennek következményeként többször jutottak a kiállítás sorsára. Azonban ezzel sem tudtak élni a látogatók, akik még büntetőből sem találtak a kapuba (15. p.: 9-4). A folytatásban egy időre állandósult a 4-5 gólos fővárosi előny. A vendégek a 22. perctől kezdték meg a felzárkózást, amikor 13-8-as állásról úgy egyenlítettek, hogy az FTC csak az utolsó minutában tudott újabb gólt szerezni.

A fekete mezes Kovács Bence 5 góllal járult hozzá a sikerhez.

A térfélcsere után is a szerethetőbb arcát mutatta az orosházi csapat, amely a 38. percben Lászlai találatával szerezte meg először a vezetést (16-17), amit ki sem adott már a kezéből. A legfontosabb időszakban Tóth Károly kézbe vette az irányítást és a gólokért is felelt, a saját hatos előtt pedig masszív fal, illetve a kapuban remeklő Majdán Márk várt a ferencvárosiakra (49. p.: 18-23). A végjátékban a hazai fiatalok nagy rohanásba kezdtek, ami hibákat szült és meghiúsította a felzárkózási kísérleteiket. Pontatlanságok akadtak a vendégoldalon is, de ezek már nem befolyásolták a két pont sorsát.

A mérsékelten kezdő, de fokozatosan feljavuló Orosháza nem érdemtelenül győzött.

Kovács Attila: – Nehezen lendültünk bele a játékba, de azután a jó védekezésnek és Majdán Márk jó kapusteljesítménynek köszönhetően felülkerekedtünk. Nagyon boldog vagyok hogy nyertünk, gratulálok a csapatnak!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.