Megizzadtunk a döntetlenért

ÓAM-Ózdi KC – Orosházi FKSE-Tokai 24-24 (13-12)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Ózd, 200 néző. V.: Haskó, Natkai. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 1, Takó 4 (3), Tóth K. 4, Antal 5, Kovács B. 6, Lászlai 1. Cs.: Majdán (kapus), Döme, Németh L. 3 (3), Bella, Mihály, Molnár S., Kiss R., Molnár G. Edző: Kovács Attila. Az Ózd legjobb dobói: Gál A. 7, Veres 5.
Kiállítások: 10, ill 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 7/6.

Teljes kerettel vágott neki a hosszú borsodi utazásnak Kovács Attila legénysége, az orosházi vezetőedző nehéz mérkőzésre számított, de bízott a jó szereplésben.

Németh László révén a 2. percben az Orosháza szerzett vezetést hétméteresből. Jól kezdett a vendégcsapat, negyedóra elteltével 8-4-es orosházi előnynél már időt kért Kocsis Csaba, a hazaiak edzője. Kevés sikerrel, mert az ózdiak hibáit kíméletlenül kihasználta az OFKSE és néhány perccel később már 11-6-ra vezetett a vendég együttes. A hazaiak nem adták fel és két gólra felzárkóztak. Hiába kért időt Kovács Attila is a félidő vége előtt 5 perccel, az ex-orosházi Nagy Attila nem sokkal a dudaszó előtt egy gólra felhozta csapatát (11-12), majd az egyenlítés is összejött, sőt 10 másodperccel a szünet előtt a vezetést is megszerezték az ózdiak.

Az 5 gólt szerző Antal Szabolcs (77) a védekezésből is kivette részét (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Két hazai góllal kezdődött a 2. félidő, Kovács Bence csak a 34. percben tudott a hazai kapuba találni (15-13). Orosházi időkérés következett, ám az ózdi kapuban Ulcsinyi rendre túljárt Tóth Károlyék eszén és nem kis része volt abban, hogy a 41. percben már 5 góllal vezetett a házigazda. Megrázták magukat a látogatók és az 54. percben Tóth Károly mínusz egyre tornázta fel csapatát, majd Kovács Bence 4 perccel dudaszó előtt kiegyenlített (23-23). Az utolsó két perc kiélezett küzdelmet hozott, az emberhátrányban játszó OFKSE Pajkó ziccervédése után a győzelemért támadhatott, de nem járt sikerrel, ahogyan fél perccel a vége előtt támadó hazaiak sem, így maradt a döntetlen.

Kovács Attila: – Jól kezdtük a mérkőzést, de amikor cserélni kellett, nem tudtunk plusz erőt felvinni a pályára. A hosszú utazás miatt enerváltak voltunk, nagyot kellett küzdenünk a döntetlenért.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.