Kovács Attila: hétről hétre bizonyítani akarunk

Az Orosházi FKSE-Tokai felnőtt együttesének felkészülési programja a finisében jár, hamarosan éles mérkőzések várnak a csapatra. Kovács Attila vezetőedzőt kértük meg, hogy készítsen rövid számvetést az elmúlt másfél hónapról.

– Edzőként újoncnak számítasz a felnőtt mezőnyben. Milyen benyomásokat szereztél a mögöttünk álló hetekben?
– Szerencsére nagyon pozitívan fogadott a csapat. Természetesen eleinte kicsit izgultam, hogy jók legyenek az első benyomások, de jó szellemű és jó humorú társaságba csöppentem. Fontosnak tartom, hogy hétről hétre építsük a csapategységet is, így az edzések mellett egész nyáron ügyeltem arra, hogy legyenek közös programok, ahol a játékosok közelebb kerülnek egymáshoz. Ezekből én sem húztam ki magam, de azért valamilyen szinten muszáj távolságot tartanom, hiszen az edzőjük vagyok és ezt még mindig szoknom kell.

– Miként alakult a csapat szakmai felkészülése?
– Amit eddig elterveztem, azt nagy vonalakban sikerült megcsinálni júliusban és augusztusban. Szerencsére elkerültek minket a komolyabb sérülések és betegségek. Csak kisebb húzódások voltak néhány játékosnál, valamint az elmúlt két-három héten valamilyen vírus, nátha is átment a csapat több tagján, de a Covid-tesztek negatívak lettek, így általában csak pár napos kihagyások voltak. Mindenesetre érezhetően visszaesett az érintett játékosok addigi formája, de még van két hetünk újra formába lendülni.

– Jövő pénteken már bajnoki mérkőzés vár a fiúkra. Hogyan fog telni a csapat elkövetkező tíz napja?
– A tervek szerint a héten próbáljuk javítani az edzőmeccseken látott hibákat, az utolsó héten pedig célirányosan készülünk az Ózd ellen. Muszáj lesz komolyan felkészülni, mivel az ózdi edző jelenleg Kocsis Csaba, aki gyerekkori barátom és csapattársam, így jól ismerem őt és tudom, hogy mennyire alázatos edzőként is, biztosan alaposan ki leszünk elemezve és nehéz dolgunk lesz az első fordulóban.

– A nyár folyamán már bizonyára leendő ellenfeleinkről is sikerült többet megtudni…
– Júliusban még nem tudtam mit mondani az ellenfelekkel kapcsolatban, azóta viszont már látszik néhány dolog. Egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, mert akkor nagyon kellemetlen meglepetések érhetnek. A sorsolásunk nem túl baráti, hiszen az első három meccsünk idegenben lesz és ebből két csapat joggal pályázik a dobogós helyezések valamelyikére. A Cegléd is igen erősnek tűnik a korábbi pletykák ellenére, a Pick U21 már tavaly is bizonyított, valamint a Mezőkövesd is biztosan komoly csapat lesz. A Salgótarjánnal kevesen számolnak, viszont én ismerem az ottani játékosokat és úgy gondolom velük is érdemes számolni, könnyen a felső házban találhatják magukat tavasszal. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy mi is erős csapat vagyunk és ezt be is akarjuk majd bizonyítani hétről hétre.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.