Győzött a fiatalság

A pénteki, Szegeden lejátszott felkészülési találkozó után szombaton hazai közönség előtt lépett pályára az Orosházi FKSE-Tokai NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. Kovács Attila legénysége ezúttal alulmaradt a veszprémi fiatalokkal szemben.

Orosházi FKSE-Tokai – BFKA-Veszprém 26-33 (13-17)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. V.: Kiu G., Kiu T. Orosháza: Pajkó – Pásztor 7 (1), Takó 4 (2), Tóth K. 1, Antal 2, Kovács B. 1, Lászlai 3. Cs.: Majdán, Varga I. (kapusok), Németh L. 2 (1), Döme, Mihály, Kiss R. 4, Bella 2, Molnár S., Molnár G., Andrikó. Vezetőedző: Kovács Attila. A Veszprém legjobb góllövője: Csányi D. 5.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

A mérkőzés első perceiben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, de az előző napi szegedi mérkőzés fáradalmai meglátszottak a hazai csapat játékán, így aztán hamar kettő, majd három találatnyi előnyt szereztek a frissebben mozgó vendég fiatalok (12. p.: 5-8), amit sikeresen meg is őriztek a félidő lefújásáig.

A második játékrész első perceiben tovább növelte előnyét a veszprémi gárda (32. p.: 13-19), a hazaiak továbbra is sok hibával játszottak, és bár ezt követően már tartotta a lépést vendégeivel a becsülettel küzdő orosházi alakulat, a különbségen már nem sikerült faragni.

Kovács Attila: – A tegnapi mérkőzés még benne volt a lábakban és fejekben, így a szokásosnál lassabban mozogtunk a pályán, a ziccereknél, lövéseknél dekoncentráltak voltunk. Ezt a gyors lábú ellenfél kihasználta és rendre megbüntette a kihagyott helyzeteket. A szegedi és veszprémi U21-es csapat is megmutatta, hogy sok tehetséges, magyar fiatal játékos van ebben a korosztályban, a bajnokságban mindkét csapat bele fog szólni a feljutásért folytatott küzdelembe.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.