Döntetlen Szegeden

Pénteken Szegeden tesztelt az Orosházi FKSE-Tokai NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. A zöld-sárgák változatos mérkőzésen végeztek döntetlenre a bajnokságban is konkurensnek számító hazai fiatalokkal.

Pick Szeged U21 – Orosházi FKSE-Tokai 33-33 (15-18)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Szeged. Vezette: Csányi, Gadányi. Orosháza: Majdán – Pásztor 3, Kiss R. 4, Mihály, Döme 6, Kovács B. 6, Németh L. 9 (3). Cserék: Pajkó, Varga I. (kapusok), Molnár S., Tóth K. 4, Bella, Molnár G. 1, Lászlai, Antal. Vezetőedző: Kovács Attila. A Szeged legjobb góllövői: Radvánszki 7, Varga M. 6.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/2, ill. 3/3.

A találkozót az Orosháza kezdte eredményesebben, az első negyedóra ötgólos vendég vezetéssel zárult (5-10), különösen a csapatkapitány Németh László volt elemében, aki ezalatt négy alkalommal is a szegedi kapuba talált. Ezt követően sokáig felváltva estek a gólok, majd az utolsó 5 percben beleerősített a házigazda és egy 4-1-es szériával háromgólosra csökkentette a zöld-sárgák előnyét.

 A második játékrész eleje is kiegyenlített küzdelmet hozott, és bár 10 perc elteltével ismét öt góllal elhúzott a vendég együttes (42. p.: 22-27), a szegediek zsinórban hatot löttek és az 54. percben egyenlítettek (30-30). A végjátékban a három büntetőt hárító Majdán bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne forduljon a kocka és ne a Tisza-parti fiatalok hagyják el győztesen a küzdőteret, akik az utolsó percben kétgólos hátrányból mentették döntetlenre a mérkőzést.

Kovács Attila: – Igyekeztem beosztani a játékosaim erejét, mivel holnap este is vár ránk egy újabb nagy iramú meccs a Veszprém U21-es csapata ellen. Az első félidőben jó tempóban játszottunk, de a második játékrészben lelassult a támadójátékunk és a sorozatos emberhátrányok miatt a végére elfogyott az előnyünk. A szombat esti mérkőzésen más felállásban fogunk pályára lépni. A legfontosabb, hogy a bajnoki rajtra mindenki hadra fogható legyen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.