Újabb orosházi győzelem

Az Orosházi FKSE-Tokai kézilabdázói felkészülési mérkőzésen fogadták a megyei rivális Optimum Solar-Békési FKC gárdáját. Kovács Attila csapata ezúttal sem volt teljes, de jól megoldották a híányzók pótlását.

Orosházi FKSE-Tatai – Optimum Solar-Békési FKC 36-27 (18-12)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 130 néző. Vezette: Kovács G., Papp B. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 4, Takó 6 (2), Kovács B. 1, Döme 6, Kiss Roland 6, Németh L. 5 (1). Cserék: Majdán, Varga I. (kapusok), Lászlai 2, Andrikó 2 (1), Molnár S. 2, Antal, Molnár G. 2, Csányi, Mihály. Edző: Kovács Attila. Békés: Takács – Osgyán, Haszilló 2 (1), Varsandán 7 (3), Dávid 2, Szász 1, Fedor. Csere: Kiss O. (kapus), Árpási 3, Laufer 1, Csuzi 1, Kiss Róbert 2, Hrabák 3, Kohlrusz, Mezei 4, Balogh B. Edző: Padla József.
Kiállítások: 12 perc + Molnár S. kizárva, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 7/5.

Irányító nélkül, felforgatott csapattal játszott a hazai gárda. Irányítói, Tóth Károly, Bella Csaba és az ifikkel edzőtáborozó Szabó Máté nélkül kezdte az Orosháza a mérkőzést.

Kemény hatos fallal indított a hazai csapat. Ennek ellenére a vendégek rajtoltak jobban, de Németh Laciék már a 8. percben átvették a vezetést és a mérkőzés irányítását is. Az orosházi kapuban Pajkó az első védésénél húzódást szenvedett, a helyére érkező Majdán viszont szép védésekkel vétette észre magát. A félidő közepére nem csak védekezésben, de támadásban is felgyorsult a hazai gépezet (15.p.: 10-7) és ha a békési kapuban Takács kevésbé brillírozik, jóval nagyobb is lehetett volna az előny. A vendégek próbálkoztak az 5+1-es zavarós védekezéssel is, de nem igazán értek el jelentős eredményt. Kovács Attila is kipróbált néhány taktikai elemet. A félidő vége felé hét a hat ellen támadott a zöld-sárga együttes és magabiztos, hatgólos előnnyel mehetett szünetre.

Az orosházi gárda végül magabiztos győzelmet aratott (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrészt jobban kezdte a vendég csapat és a jelentős előny hamar kettőre apadt. Az emberhátrányban játszó hazaiak ekkor két üres kapus gólt is el kellett szenvedjenek. Az első hazai találatra a hatodik percig kellett várni. Ekkor Pásztor vette be a csereként beállt Kiss Olivér hálóját. A vendégek is elővették a hét a hat elleni játékot, de közel sem olyan eredményesen, mint az első félidőben az Orosháza. A védelmek is hibázgattak a játékrész első felében és mindkét oldalon szaporán potyogtak a gólok, de az adok-kapokból is a vendéglátók jöttek ki jobban, újra nőtt a fór (40. p.: 23-19). Hátul néhány Majdán védés, elöl pedig pár Döme bravúr és a hazai publikum érezhette, itt már nem lehet baj. Tartották Pásztorék az 5 gólos előnyt, hiába próbáltak a vendégek egész pályás letámadással, 3-3-as védekezéssel meglepetést okozni. Kovács Attila minden játékosának adott lehetőséget és cserék éltek is ezzel. A Békés lelkes volt, mindent megpróbált, de bármilyen összeállításban is volt a pályán az OFKSE, nem tudtak közelebb férkőzni, sőt nőtt a különbség.

A végeredmény és a közte kilenc a meccs képe alapján reálisnak látszott. Elsősorban – és különösen védekezésben – a gondolkodás gyorsaságában múlták felül vendégeiket az orosháziak.

Kovács Attila: – Küzdelmes mérkőzésen sok pontatlanság csúszott a befejezéseinkbe, és védekezésben is elkövettünk néhány gyermeteg hibát. Összességében mégis elégedett vagyok, mert azok a játékosok is megállták a helyüket, akik ezúttal számukra szokatlan szerepkörben játszottak.

Padla József: – Hasznos edzőmérkőzést játszottunk, az előzőhöz hasonlóan jó tempójú, agresszív kézilabdát játszottunk. Köszönjük az Orosházának a lehetőséget, sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.