Igazságos döntetlen született

Három idegenbeli felkészülési mérkőzés után szombaton délelőtt immár hazai közönség előtt is bemutatkozhatott az Orosházi FKSE-Tokai NB I/B-s együttese. A csapat ezúttal a másodosztály nyugati csoportjának egyik favoritjával, a Budai Farkasok gárdájával találkozott.

A hazai gárda ezúttal három meghatározó játékosát is nélkülözte, Kovács Attila vezetőedző Németh Lászlóra, Antal Szabolcsra és Molnár Sándorra sem számíthatott a mérkőzésen.

Orosházi FKSE-Tokai – Budai Farkasok 25-25 (11-9)

Felkészülési kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 60 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T. Orosháza: Majdán – Pásztor M. 5, Takó 4, Mihály, Döme 2, Kovács B. 5, Tóth K. 2. Cserék: Pajkó (kapus), Bella 1, Lászlai 2, Kiss R. 2, Molnár G., Szabó M. 2, Csányi. Vezetőedző: Kovács Attila.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 5/2.

Kiegyenlített küzdelmet hoztak az első percek, bár mindkét csapaton látszottak a fáradtság jelei, hiszen előző nap az orosháziak Békésen, a Farkasok pedig Szegeden játszottak felkészülési találkozót. Negyedóra elteltével aztán négygólos előnyhöz jutott a hazai gárda (7-3), amiből aztán faragott a budai együttes, de egyenlíteniük nem sikerült. Kevés gól esett az első 30 percben, a támadások egyik oldalon sem bizonyultak igazán hatékonynak.

Szoros mérkőzést játszott a két együttes (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidő 6. percében sikerült egalizálniuk a vendégeknek (12-12). Az Orosháza néhány perc elteltével még visszaszerezték az előnyt, ám a játékrész közepén fordult a kocka, a Budai Farkasok a 49. percben már hárommal is vezettek (19-22). Kemény munkával visszakapaszkodott a hazai csapat, de ismét a vendégek pillanatai következtek, a lefújás előtt 3 perccel megint mínusz 2-t mutatott az eredményjelző (23-25). Végül a gólerősen játszó Kovács Bence és a fiatal Szabó Máté találataival sikerül kiharcolnia a döntetlent Kovács Attila legénységének.

Kovács Attila: – Kiegyensúlyozott, szoros meccset játszottunk a nyugati csoport egyik favoritjával. Úgy gondolom, hogy a hiányzókkal kiegészülve a jövőben a mi javunkra billennek majd az ilyen kiélezett találkozók. Az eredmény ezúttal is másodlagos volt, de a mérkőzés végső állása igazságosnak mondható.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.