Ellentétes félidők után orosházi győzelem született

Pénteken este felkészülési mérkőzést játszott egymással a két Békés megyei rivális, az Optimum Solar-Békési FKC és az Orosházi FKSE-Tokai együttese. A kezdeti magabiztos vendég fölényt szoros végjáték követte.

Optimum Solar-Békési FKC – Orosházi FKSE-Tokai 26-27 (4-14)

Férfi felkészülési kézilabda-mérkőzés. Békés, 50 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B. Békés: Borbély – Osgyán, Csuzi 2, Varsandán 1, Árpási 1, Mezei 4, Fedor 1. Csere: Kiss O., Takács (kapusok), Haszilló 4, Laufer 1, Kiss R. 2, Hrabák 4 (1), dr. Czina, Dávid 3, Balogh B. 2, Kohlrusz 1. Edző: Padla József. Orosháza: Pajkó – Molnár S. 3, Takó 5 (2), Kiss R. 4, Antal 3, Bella 4, Lászlai 6. Csere: Majdán, Varga I. (kapusok), Pásztor M., Antal 3, Kovács B. 1, Németh L., Döme 1, Tóth K., Mihály, Molnár G., Szabó M. Edző: Kovács Attila.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/2.

Az orosháziak kezdték jobban a mérkőzést. A békésiek támadásban elkövetett hibáit rendre lerohanásokból elért gólokkal büntették, így már a 23. percre tíz gólra növelték az előnyüket (2-12). A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott. A békésiek támadásai már gyakrabban zárultak gólokkal, de a korábban kialakult különbség érdemben nem változott (43. p.: 11-19). A folytatásban fokozatosan faragott a jelentős hátrányából a hazai csapat, de még a hajrához érve sem tűnt úgy, hogy szoros lehet a végjáték (54. p.: 19-24). Az utolsó percekben aztán nagy hajrába kezdtek a békésiek, azonban ez csak a felzárkózáshoz volt elegendő, az egyenlítéshez nem.

Padla József: – Eltérő félidőket láthattunk, a mérkőzés sok tanulságot tartogatott számunkra. Világosan kirajzolódott, hogy miben kell fejlődnünk és mik azok a dolgok, amikre stabilan támaszkodhatunk.

Kovács Attila: – Két ellentétes félidőt hozott a mérkőzés, szünet után a pályára lépő cseréink nem vették fel a játék ritmusát, ezért magunkra húztuk az ellenfelet, így szoros lett a végjáték. Tanulságos mérkőzés volt mindkét csapat számára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.