Bronz után ezüst: Ismét dobogón a Talajok

Múlt hétvégén is remekelt az orosházi Talajok strandkézilabda csapata. A fiúk az előző bronzérmes szereplés után a kunfehértói tornán ezúttal ezüstérmet szereztek.

Nemrég írtunk arról, hogy az Orosházi FKSE néhány jelenlegi és korábbi játékosa a strandkézilabdában is kipróbálta magát. Az I. Békés Megyei Strandkézilabda Fesztiválon a Talajok néven induló csapat a harmadik helyet szerezte meg egy nyolccsapatos torna keretében. Akkor kiderült, hogy még egy hasonló indulást terveznek, Kunfehértón is ki szeretnék próbálni magukat. Ez pedig a múlt hétvégén meg is történt, összesen nyolc játékossal neveztek.

A TALAJOK JÁTÉKOSAINAK LISTÁJA EZÚTTAL A KÖVETKEZŐKÉPPEN NÉZETT KI: BELLA CSABA, DOBRAI DÁVID, HÉJJA ÁDÁM, KÓNYA BALÁZS, LÁSZLAI SZABOLCS, MOLNÁR GERGŐ, NADICSÁN MARCELL, VARGA IMRE.

– A Kunfehértone Kupa péntek este vette kezdetét, azokkal a csapatokkal, akik már le tudtak utazni a helyszínre korábban. Mi szombat reggel érkeztünk a 13 férfi, illetve 16 női csapatos tornára. Az ellenfelek közül a HNK és a Totálkár csapatát sorsolták a mi csoportunkba. A délelőtt során mindkét csoportmérkőzésünket megnyertük 2-0-ás, magabiztos győzelemmel, így bejutottunk a felsőházba, azaz a legjobb 8 közé – ismertette a részleteket az orosházi csapat játékosa, Héjja Ádám.

Magabiztos játékkal jutottak el egészen a döntőig (Fotó: OFKSE Facebook)

Délután már az elődöntőért játszhattak, a házigazdákkal, azaz a KuPI Teammel találkoztak és jutottak be újabb magabiztos játékkal a legjobb 4 közé. Vasárnap délelőtt jött a mezőtúri Szeszpanyol csapata, ahol egy nagyon összeszedett játékot bemutatva, ismét csak szettvesztés nélkül jutottak be a döntőbe, ahol viszont már az a csapat várt rájuk, akiktől szétlövésben kikaptak a két héttel ezelőtti, békési tornán.

– A döntőben szerettünk volna ezért visszavágni nekik, de sajnos ez most nem sikerült. Az első szettben több olyan hibát is vétettünk, amin látszott, hogy a második nap végére elfáradt a csapat. De ennek ellenére is döntetlenre mentettük a szettet, melyet így aranygól döntött el a Homokfutók javára. A második szett elején több góllal is vezettünk, de az utolsó percekben a fáradtság jelei mellett sajnos a szerencse sem állt az oldalunkon.

Így a rutinos Homokfutók, akik már több éve együtt játszanak, 2-0-ra legyőztek minket. Összegzésül: A csapatnak nagyon tetszett a torna, amelyen mindenki remekül érezte magát. Reméljük a jövőben még több ilyen kupán vehetünk részt – értékelt Héjja Ádám.

Bojtor Zalán

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.