A mai napig a legjobb barátok vagyunk strandkézilabdás csapattársaimmal

Az OrosCafé.hu sorozatában orosházi illetőségű sportolókat faggat pályafutásuk legboldogabb vagy legmeghatározóbb pillanatairól. Ezúttal az Orosházi FKSE jobbszélsőjét, Pásztor Mátét kérdeztük meg, aki utánpótlásévei során hosszú ideig Veszprémben is kézilabdázott. Innen és az Orosházán töltött időszakból is választott kedvenceket, a strandkézilabda pedig a sikerek mellett más miatt is különleges számára.

– Itt Orosházán kezdtem el kézilabdázni, de nagyon sokáig fociztam is. Párhuzamosan űztem a két sportágat, egyszer viszont a szüleimmel leültünk megbeszélni, hogy hosszú távon melyiket válasszam. A kézi mellett döntöttem, amit egyébként 2003-ban kezdtem el és 2007-ben mentem tovább Veszprémbe, az utánpótlásba. Ott 2015-ig voltam, akkor jöttem vissza Orosházára. Az első kedvenc pillanatok, melyek eszembe jutnak például a veszprémi időszakhoz kapcsolódnak – mutatkozott be Pásztor Máté.

Veszprémi és orosházi időszakából is mesélt történeteket Pásztor Máté (Fotó: Horváth Bence)

Ezek közé tartozik élvonalbeli debütálása, melyet 18 évesen élt át a már akkor is sztárjátékosokkal teli veszprémi felnőtt keretben. Nem sokra rá szintén a keret tagja lehetett és ugyan végül pályára nem lépett, de a Szeged elleni bajnoki döntő során, a fantasztikus hangulatot biztosító Veszprém Arénában így is fantasztikus pillanatokat élhetett át. Nem sokkal később igazolt Orosházára, amikor a zöld-sárgák a 2014/2015-ös szezonban nyújtott, felsőházat érő teljesítményüknek köszönhetően a második számú európai kupasorozatban, az EHF Kupában voltak érdekeltek.

Itt először moldáviai, majd belga ellenfélen jutottak túl, majd következett a dán és svéd válogatott játékosokat is bevető Skjern gárdája, mely már a csoportkörbe kerülésért ment.
– Kint Dániában kikaptunk, de az lényegében papírforma eredménynek számított. Viszont a hazai összecsapásunk velük olyan volt, amit nem fogok elfelejteni. Egy nagyon jó kis meccs kerekedett ki belőle, ráadásul telt ház előtt játszhattunk, TV-ben is közvetítették, egy magasan jegyzett ellenféllel szemben, tehát az élmény mellett tapasztalat szempontjából is fantasztikus volt. Lényegében az egyik legjobb orosházi meccsem, mióta itt vagyok – idézte fel.

Máté az orosházi csapat egyik alapembere (Fotó: Rosta Tibor)

Negyedik kedvenc pillanata vagy inkább pillanatai a strandkézilabdához kapcsolódnak. Itt azonban nem csak az elért sikerekre gondol vissza a mai napig hálás szívvel, hanem azokra a csapattársaira, akikkel még az utánpótlásévek alatt kezdődött életre szóló barátságuk.
– Volt zsinórban hat év, amikor a strandkézilabdás csapattársaimmal magyar bajnokok lettünk és így elmehettünk a sportág Bajnokok Ligájának a döntőjére is. Voltunk a Kanári-szigeteken és Szicílián is, szóval gyönyörű helyszínekre utazhattunk el. Kétszer is megcsíptük a harmadik helyet, a döntő sajnos nem jött össze, de így is nagyon jó érzés volt felállni a dobogóra. Ekkor olyan 23-24 évesek voltunk – árulta el.

Elmondta, az utóbbi időben ugyan a strandkézilabdára kevesebb ideje maradt, de továbbra is a tervei között szerepel. Nemrég ugyanis megszületett a kislánya, így minden szabad percét igyekszik a családjával tölteni.
– A mai napig a legjobb barátok vagyunk az ottani csapattársaimmal, hiszen annak idején Veszprémben egy kollégiumban éltünk, osztály- és csapattársak is voltunk, csak amikor ugye a korosztályból kiöregedtünk, mindenki elindult az ország különböző pontjaira a felnőtt mezőnybe. Így viszont, ahogy vége lesz egy szezonnak, mégis tudunk találkozni, egy kis időt együtt tölteni és jó hangulatban kézilabdázni, ezzel is tartva a kapcsolatot – tette hozzá.

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.