Hogyan tovább, OFKSE?

A kézilabda orosházi szerelmeseinek már hetek óta bele kellett törődniük, hogy kedvenc csapatuk egy időre búcsúzni kényszerül az első osztály küzdelmeitől. Az OFKSE a következő bajnokságot az NB I/B-ben kezdheti. A hogyan továbbról Vajer Tamás klubelnököt kérdeztük.

Az NB I-es tagság elvesztése sok változással jár. Azon túl, hogy a következő szezonban nem láthatjuk Orosházán a Pick Szeged, a Tatabánya, vagy épp a Veszprém csapatát, a klubnak meg kell válnia a külföldi játékosoktól, edzőtől. Új trénernek új csapatot kell építeni, ráadásul olyat, hogy a kényszerű másodosztályú tagság lehetőleg csak egy évre szóljon.

– A következő szezonra az egyesület már megkezdte a felkészülést. Ez a csapat összeállításával kezdődik. Örömmel mondhatom, hogy a játékosok többségével sikerült megállapodni a folytatásról. Aláírta a szerződést csapatkapitányunk, Németh László, valamint Döme Szabolcs és Tóth Károly és Lászlai Szabolcs is. Szóbeli megállapodás van több játékosunkkal. Velük a szerződés megkötése a napokban lesz. Magyar és elsősorban orosházi játékosokkal képzeljük el a jövő évi keretet. Az egyesület bejelentett a napokban két igazolást. Érkezik Ceglédről Kiss Roland, aki belső posztokon bárhol bevethető és a PLER együttesétől egy balkezes lövő, Takó Dániel. Rajtuk kívül tárgyalunk még játékosokkal, hisz kell szerződtetnünk még bal lövőt, még egy hármas védőt és kapust is. Terveink szerint a jövő hét végére ezen kontraktusok végére is pont kerül – tájékoztatott a klubelnök.

Döme Szabolcs is marad Orosházán (Fotó: Horváth Bence)

Megtudtuk azt is, hogy a tervek szerint orosházi lesz a csapat edzője is. A klub egyértelmű célja, hogy lehetőleg azonnal vissza tudjon kerülni az első osztályba.

– Orosháza város és az orosházi szurkolók megérdemlik, hogy NB I-es csapatuk legyen. Sajnos ez most nem sikerült. Most azon dolgozik az egyesület vezetése, hogy a visszakerüléshez meg legyen a biztos anyagi háttér. Nagyon remélem, hogy a mostani balszerencse-sorozat elkerül minket. A Covid-19 járvány minden csapatot érintett, de voltak szerencsésebbek, ahol egyszerre átment az egész csapaton és utána tudtak dolgozni. Nálunk ez nem így volt, ezen kívül sorra jöttek a sérülések is. Ratko Djurkovic edző szinte soha nem tudott teljes csapattal dolgozni. Most már azonban nem szeretnénk visszanézni, hanem inkább előre és küzdeni a cél megvalósításáért – zárja a beszélgetést Vajer Tamás.

Kíváncsian várjuk a jobb folytatást. Amint újabb hírek érkeznek az egyesület háza tájáról, azt az OFKSE Facebook-oldalán természetesen rögtön olvashatják.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.