Vállalható vereséggel zárta a szezont az Orosháza

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ferencvárosi TC 25-33 (13-16)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Rontó, Szanyi. Orosháza: ÖZMUSUL – Pásztor M., Döme 2, Ushal 1, Sakic 4, TÓTH K. 5, Lászlai 4. Cs.: Majdán (kapus), Kancel, Peskov 3 (2), Kiss A. 4 (3), Molnár G. 1, Andrikó 1, Szabó M. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Ferencváros: GYŐRI K. – Bujdosó 2, Ónodi Jánoskúti, Füzi 3, Bognár 2, Nagy B. 4, KOVACSICS 9. Cs.: Zernovic (kapus), Schuch, IMRE B. 4, Pordán 2, Andjelic 1, PRAINER 5, Mikita, Turák, Karai 1. Vezetőedző: Horváth Attila.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 1/0.

Tóth Károly indította be a gólgyártást, majd Peskov értékesített hetesei után 3–2-re vezetett az OFKSE. Aztán szűk négy percen belül úgy kapott 5 gólt a hazai együttes, hogy egyet sem lőtt, a gyors Kovacsics Péter négyszer bizonyult eredményesnek. A hazaiak trénere időt kért, próbálva gátat szabni a ferencvárosi rohamoknak. Szerzett gyors gólokat az Orosháza is és a félidő felénél sikerült ismét belátható távolságra kerülni. Küzdöttek a hazaiak, próbálták tartani a lépést a hatodik helyüket megtartani igyekvő Ferencvárossal.

Dicsérhető volt a védekezés is, amely most jobban segítette kapusát, Özmusult is, aki egyre több védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a 19. percig jól álljon a csapat, s ha Sakic belövi a helyzetét, már csak eggyel vezet a Fradi. A zöld-fehérek azonban gyorsan lőttek két gólt és máris visszaállt a korábbi különbség. A szünet előtti percekben Kiss Axel sikeres heteseivel némiképp szűkített a különbségen az Orosháza, s így nyílt maradt a mérkőzés.

Kiss Axel a ferencvárosi védők gyűrűjében (Fotó: Horváth Bence – OrosCafé.hu)

Remek rajtot vett a második félidőben az OFKSE, két találattal ismét feljött egy gólra a csapat. Az egyenlítés azonban nem jött össze, sőt, a Fradi alaposan belehúzott és kihasználva a hazai labdaeladásokat valamint a válogatott Kovacsics Péter gyorsaságát, korábban még nem tapasztalt hét gólos vezetést hozott össze a vendég együttes. Hét a hat elleni játékkal próbálkoztak a hazaiak, ami ezúttal hozott eredményt is. Az előző mérkőzésekhez képest ezúttal a második félidőben is jól tartotta magát az Orosháza. A Fradinál volt az előny 4, olykor 5 góllal, de Tóth Károlyék ezúttal a szívüket is belevitték a játékba.

Ha jobban figyelnek védekezésben, akkor még szorosabb is lehetett volna az állás. A véghajrát ugyan kissé elrontották Sakicék, de még a 8 gólos vereség is vállalható.

Ratko Djurkovic: – Rutinmunka volt a győzelem a Ferencváros számára. Amit tudtunk, megtettük. Sok problémánk volt a szezonban, kiestünk az élvonalból, de nagyon szép két évet töltöttem Orosházán.

Horváth Attila: – Nehezebb mérkőzésre számítottunk, de biztosak voltunk a győzelemben. Túléltük a mérkőzést, elértük célunkat, a hatodik helyet.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.