Fókuszban az utánpótlás III. – U15-ös és U16-os csapat

Az Orosházi FKSE-LINAMAR U15-ös és U16-os együtteseinek 2020/2021-es bajnoki idényéről Zalai Csanád és Tóth Károly edzőket kérdeztük.

– A nyári 6 hetes felkészülésünk kimondottan jól sikerült, egy egyhetes edzőtáborral fűszerezve, ahol a kemény edzések mellett természetesen a csapatépítés is fő szempont volt – idézte fel a szezonkezdést Zalai Csanád, az U15-ösök trénere. – Október és november folyamán sok betegséggel kellett megküzdenünk, de az őszi szezont így is sikeresen, veretlenül zártuk a területi fordulók során, igaz a mutatott játékunk nem minden esetben volt kimagasló. A pandémiának köszönhetően a tavaszi szezon során már egy összevont bajnokság keretein belül I. osztályú csapatok ellen is felmérhettük volna tudásunkat, de sajnos egy lejátszott forduló után félbeszakadt a bajnokság, így február óta nem játszottunk tétmérkőzést a saját korosztályunkban. Bár az U16-os bajnokságban még 1 hónapig folytatódtak a küzdelmek, ott pedig jó pár játékos pályára lépett ebből a korosztályból és nem is okoztak csalódást. Úgy gondolom, hogy az akkori formánkból kiindulva színvonalas mérkőzéseket tudtunk volna játszani és jó eredményeket tudtunk volna elérni az I. osztályú ellenfeleink ellen is. Még május végén vár ránk egy Gyermek Kupa forduló Kecskeméten, ahol szintén bízom a jó eredmények elérésében, és hogy szépen tudjuk zárni ezt a szezont. A jövőre nézve pedig bizakodó vagyok, hiszen akik idén ebben a korosztályban játszottak, azok jövőre már az U16-os bajnokságban fognak főszerepet játszani az újonnan érkező játékosokkal kiegészülve, illetve egy-két játékosnak remélhetőleg lehetősége lesz bemutatkozni az I. osztályú serdülő bajnokságban is. Köszönöm a srácoknak az egész éves munkájukat és, hogy az egész éves bizonytalanság ellenére sem vesztették el a motivációjukat és az edzéseken szép számmal dolgoztunk a szezon során.

– Idén először indított a szövetség U16-os bajnokságot, melynek a nevezését nyílttá tette, így a mérkőzéseink színvonala változó volt – kezdte értékelését Tóth Károly, az U16-os fiúk edzője. – Az idei év fő feladata az volt, hogy a gyerekekben kialakítsunk egyfajta kötelezettségérzetet a kézilabda iránt anélkül, hogy erőltetnénk. Ezt sajnos nem sikerült elérni mindenkinél. Ahogy idén minden sportolónak, úgy nekünk is meg kellett küzdenünk a járványhelyzettel. Az idei évben a legnagyobb problémát a kollégium hiánya jelentette. Ennek ellenére harmadik hullámot megelőzően bizakodó voltam. A 2005-ös játékosaink egyre több szerephez jutottak a serdülő I. osztályban, illetve épp a lefújást megelőzően kezdődtek el az összevont küzdelmek a 2006-osoknak, javarészt szintén I. osztályú csapatok ellen. Eközben az U16-ban egy nagyon jó egyveleget alkotva mérkőzésbe lendültünk és veretlenek maradtunk a felsőházban. Ha bemegyünk a 8 közé, azt hiszem komoly eredményt is elérhettünk volna, de ez már sosem derül ki. Bizakodó vagyok a jövő évvel kapcsolatban. Jó pihenést mindenkinek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.