Orosházán szerezte meg a bronzérmet a Tatabánya

Orosházi FKSE-LINAMAR – Grundfos Tatabánya KC 18-36 (8-19)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Sándor L., Szikszay. Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Tóth K. 1, Ushal 2, Kancel, Döme, Sakic 5. Cs.: Majdán (kapus), Lászlai 1, Peskov 6 (1), Szabó M., Pásztor M., Andrikó 1, Molnár G. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Tatabánya: Bartucz – Hornyák P. 3, Balogh Zs. 2, Győri M. 2, Sipos 3, Bozovic 5, Molnár B. 7. Cs.: Wyszomirski, Konecny (kapusok), Ancsin 5, Nemes 1, Hornyák B. 2, Debreczeni 1, Zdolik 3, Juhász Á. 1, Bodnár 1. Vezetőedző: Vladan Matic. Kiállítások: 2, ill. 4 perc.  Hétméteresek: 1/1, ill. 0/0.

Az orosháziak játékoskeretéhez továbbra sem tudott csatlakozni a hetek óta maródi csapatkapitány, Németh László és a másik két alapember, Lele Ákos, valamint Bella Csaba sem. Nélkülük igyekeztek helytállni a roppant erős, válogatottak sorát felvonultató Tatabánya ellen.

A 2. percben Tóth Károly talált be elsőként a kapuba, s mint kiderült ekkor vezetett először és a mérkőzés során utoljára az OFKSE. A hazaiak góljára Ancsin Gábor gyorsan válaszolt. Egy perccel később ugyanő lőtt gólt és már a Tatabánya vezetett. A folytatásban több orosházi támadás is elhalt a vendégek kapuja előtt, nem úgy a másik oldalon, ahol az orosházi nevelésű válogatott Balogh Zsolt megmozdulása már négygólos tatabányai előnyt eredményezett. A 10. percben, amikor a vendégek újabb találattal toldották meg az előnyüket, Ratko Djurkovic kikérte az idejét. Hiába, mert együttese a folytatásban sem boldogult a támadójátékban a láthatóan nagyon motivált látogatóval. Vladan Matic együttese csak azért nem lépett el korábban jelentősen vendéglátójától, mert Özmusul több bravúrt is bemutatott. A 9. percben Peskov szép góljával még tartotta a lépést ellenfelével az Orosháza, ám ennél közelebb már nem tudott jönni ellenfeléhez. Az utolsó öt percben aztán elhúzott a Tatabánya, mert az orosháziak továbbra is hadilábon álltak a gólszerzéssel. A szünet előtti percekben Ratko Djurkovic kipróbálta a hét a hat elleni játékot, de ez sem jött be, két üres kapus gól lett az „eredmény”, s ezzel már tízet számolhattak a szép számmal szurkoló tatabányai drukkerek. Előnyüket a dudaszóig újabb két góllal megtoldotta csapatuk.

Az orosházi védelem nem bírt a tatabányai gólvágókkal

A második félidőt is a Tatabánya kezdte jobban, hazai oldalon egyedül Peskov bombagóljai és a frissen beállt Majdán védései jelentettek némi gyógyírt a hazai drukkereknek. A 40. percben 11-26-nál magához hívta játékosait Ratko Djurkovic, de nem változott a játék, együttesének nem sikerült közelebb férkőznie vendégéhez. Az élvonaltól búcsúzó zöld-sárga mezes legénység hitehagyottan, görcsösen játszott, a bronzéremhez egyre közelebb kerülő dunántúliak ugyanakkor minden cserejátékost bevetve könnyedén, és ami szempontjukból lényeges: eredményesen kézilabdáztak. Az 53. percben már húsz gól volt közte, s a hátralévő percekben ezen az eredményen az addig padon ülő fiatal játékosait is szerepeltető hazaiak már csak kozmetikázni tudtak.

Az Orosháza sorsa már hat nappal korábban a Budakalász ellen elszenvedett vereséggel megpecsételődött, s az utolsó előtti bajnoki mérkőzésére már ennek tudatában lépett pályára a csapat. A Tatabánya már ebben a fordulóban szerette volna megszerezni a harmadik helyet, ezért a legerősebb csapatával kezdett. A várakozásaikkal ellentétben azonban sokkal könnyebb dolguk volt, nagyon hamar eldöntötték a mérkőzést és teljes joggal örülhettek a bronzéremnek.

Ratko Djurkovic: – Csak gratulálni tudok a Tatabányának a bronzérméhez! A játékról nem tudok mit mondani, hiszen hatalmas különbség van a két csapat között.

Vladan Matic: – Hála Istennek, megvan a bronzérem! Le a kalappal a csapatom előtt, kiváló társaság!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.