Játékos edzéssel és rajzokkal búcsúztak kedvenceiktől az OFKSE kézilabdás palántái

Különleges meglepetéssel készültek edzőik, Varga Szabolcs és Héjja Ádám az Orosházi FKSE-LINAMAR 8, 9 és 10 éves kézilabdázóinak. Az egyesület felnőttcsapatának két, várhatóan távozó játékosát, Kancel Ottót és Yunus Özmusult hívták meg hozzájuk egy kis játékos edzésre.

– Bevallom én találtam ki, szerettünk volna egyrészt méltóképpen elbúcsúzni tőlük, mert valószínűleg jövőre ők már nem lesznek a csapatnál. Másrészt a gyerekek is nagyon szeretik őket, hiszen válogatott játékosokról van szó, ezért úgy döntöttünk a kollégámmal, Héjja Ádámmal, hogy meghívjuk őket egy kisebb, játékos jellegű edzésre – mesélte Varga Szabolcs.

Az ifjú kézilabdázók már nagyon várták a közös foglalkozást, hogy kapura lőhessenek Yunus Özmusulnak vagy együtt cselezhessenek Kancel Ottóval. Sokan közülük rajzokat is készítettek kedvenceiknek, melyeket boldogan és egyben meghatottan vettek át a játékosok.

(Fotó: Horváth Bence – OrosCafé.hu)

– Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, nagyon jól éreztük magunkat, jól estek az ajándékok mindkettőnknek. Örömmel fogadtuk el a meghívást és egy kellemes órát töltöttünk itt velük – nyilatkozták a játékosok, akik közül Kancel Ottó edzőként is segítette az OFKSE eggyel idősebb, 11-12 éves korosztályát.

A királyhelmeci születésű, a Veszprém utánpótlásában is nevelkedő, az orosházi évek előtt pedig Balatonfüreden kézilabdázó játékos a 2019/2020-as szezon előtt érkezett Orosházára, ahol hamar beilleszkedett. Kedvenc pillanatait tavaly februárban élte át, amikor a Ferencváros csapatát fogadták az Eötvös-csarnokban.
– Sok jó mérkőzést játszottunk, én viszont most egy döntetlent választok. Egy utolsó másodpercekben szerzett góllal mentettük ikszre azt a meccset, ráadásul még telt ház előtt, fantasztikus hangulatban, ami örökké emlékezetes marad számomra – árulta el.

(Fotó: Horváth Bence – OrosCafé.hu)

Csapattársa, a 31 esztendős Yunus Özmusul 2020. januárjában érkezett, és hamar a szurkolók kedvencévé vált parádés védéseivel, melyek sokszor befolyásolták a mérkőzések kimenetelét. A török kapus, hazája legismertebb kézilabdacsapatával, a Besiktassal a Bajnokok Ligájában is megfordult, de védett a nívós német bajnokságban, a Stuttgart színeiben is. Mint mondta, hamar megszerette Orosházát, személyes kedvenceivé a helyi kávézók, valamint Gyopárosfürdő váltak, mely ideális helyszín volt a mérkőzéseket követő pihenéshez.

– Nem sokkal az érkezésem után, az itt játszott harmadik mérkőzés volt a kedvencem, amit az Eger ellen játszottunk. Nagyon kemény, de izgalmas és kiegyenlített összecsapás kerekedett ki belőle, ahol nagyon jó volt a védekezésünk és nekem is jól ment a védés. Fontos pontokat szereztünk akkor – mesélte.

(Fotó: Horváth Bence – OrosCafé.hu)

A kedvenc itt töltött pillanatok pedig a gyerekekkel közös edzéssel biztosan tovább bővültek. A két kézilabdázó lelkesen vetette bele magát a játékba a kicsikkel, számos boldog és egyben mulatságos percet is okozva.

Bojtor Zalán

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.