Elszállt az utolsó esély…

Orosházi FKSE-LINAMAR – Budakalász Kézilabda Zrt. 25-31 (11-15)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 100 néző. V.: Paska, Vastag. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 2 (1), PESKOV 10 (2), TÓTH K. 4, Döme 3, Sakic 3, Lászlai 2. Cs.: Majdán (kapus), Kancel, Szabó M., Kiss A., Molnár G., Andrikó 1, Arnóczki. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Budakalász: VÁCZI D. – Varjú 1 (1), Radnic 3, Dávid M., ROTIM 6, Holpert 5, KONCZ 7. Cs.: BOROS (kapus), PERISIC 5, Tyiskov, Prokop 1, Ceranic, Nagy N. 3, Kiss B., Maracskó. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc+Dávid Máté a 34. percben kizárva. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1.

Az orosháziaknál továbbra is meghatározó játékosok hiányoztak, a vállát fájlaló Lele Ákos és Bella Csaba, az achilleszével bajlódó Németh László nem ölthetett szerelést, és ugyan Alekszej Ushalt benevezték, de ő sem lépett pályára derékfájdalmai miatt.

Orosházi találattal kezdődött a vasárnap esti ütközet, amire Koncz András válaszolt gyorsan. A 6. percben már a vendégek birtokoltak előnyt, s hogy így is maradjon, ahhoz hazai részről is érkezett bőven segítség, kihagyott hetes és ziccerek formájában. A Budakalász kitűnően megszervezte a védelmét, még a szokásosnál is nehezebb feladat volt rést ütni rajta, elől pedig gyors játékosaik révén könnyedén lőtték a gólokat. Szűk negyedóra elteltével három góllal vezetett a Budakalász, amely kettős emberelőnybe került. A kiállításokból amúgy is volt bőven, nem egészen 17 perc alatt már négy kisbüntetést szenvedett el az Orosháza. Apró lépésekkel húzott el a Budakalász, 14-8-as állásnál érkezett el az első alkalom a hazai időkérésre. Közben Csoknyai István már szinte a teljes kezdőjét lecserélte, ám a játékuk még mintha jobb lett volna. A hazaiakat a szép átlövésgólokat szerző Peskov igyekezett meccsben tartani és a szünetre olyan eredménnyel vonulhatott az OFKSE, ami még megfordítható lett volna.

Peskov (17) tíz alkalommal talált a budakalászi hálóba

A második felvonást a fehér mezes látogatók indították jobban, és igen hamar, már 4 perc elteltével visszaállította a korábbi differenciát. A zöld-sárgáknál a jó napot kifogó Alekszej Peskov és a társait is űző-hajtó Tóth Károly próbálta tartani a csapatot, de ez is kevés volt, mert a látogatók továbbra is jól koncentráltak támadásban. Tartósan maradt az 5-6 gólos vendég vezetés, a 44. percben az időkérés során Ratko Djurkovic igyekezett biztatni tanítványait, de hiába. A Budakalász győzelmét nem veszélyeztette az Orosháza, amely tartalékosan, több fiatalt is bevetve ennyire volt képes. Nem vitás, a jobbik gárda győzött, a házigazda csak kétszer, még a mérkőzés elején tudott vezetni.

Az Orosháza ezzel a vereséggel már a matematikai esélyét is elveszítette a bennmaradásra.

Ratko Djurkovic: – Ebben a szezonban semmi sem sikerült. Próbáltunk jó meccset játszani, de sok volt a hiányzónk, így pedig nehéz jó teljesítményt nyújtani.

Csoknyai István: – Legfontosabb a célunk, a győzelem teljesült. Örülünk a sikernek, elégedett vagyok a jó kapusteljesítménnyel és a védekezéssel is.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.