Hamar eldőlt a két pont sorsa

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 22-35 (8-17)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Bujdosó, Horváth V. Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Peskov 4, Tóth K. 4, Döme 3, Sakic 1, Ushal 4. Cs.: Majdán, Lászlai 4, Kancel, Szabó M., Kiss A. 2, Andrikó, Arnóczki, Csányi. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Balatonfüred: Andó – Rodríguez 2, Kemény 4, Topic 6, Szűcs B. 2, Szöllősi B. 6 (2), Bóka 2. Cs.: Bősz (kapus), Pulay 5 (1), Kőhegyi 2, Draskovics 4, Brandt 1, Ág, Szmetán 1. Vezetőedző: György László.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 3/3.

A szerda esti találkozót – immáron nézők előtt – még március 3-án kellett volna lejátszani, de akkor a balatonfürediek kérésére elhalasztották.

A vendégek hangolódtak rá hamarabb a találkozóra, Rodríguez, Pulay, majd Draskovics góljával a 6. percben már 3–0-ra vezetett a Füred. Sakic harmadik próbálkozása eredményes volt, ezzel kezdte meg a felzárkózást az időközben kapust váltó OFKSE. Peskov góljával sikerült is egy gólra visszajönni, de Pulayiék ismét visszaállították a korábbi különbséget. A kimaradt helyzetek időszaka következett, a vendégek hét, a hazaiak kilenc perc elteltével találtak be a kapuba, Lászlai gólja előtt Ratko Djurkovic időt is kért. Nem jött be a kapus nélküli játék, a hazaiak rövid időn belül kétszer is így kaptak gólt, és ezzel a Balaton-partiak már hatot tettek közé. Próbált kapaszkodni a zöld-sárga mezes legénység, de a magabiztosabb ellenfél nyugodtan játszva még inkább ellépett. A hazaiak persze a sok ziccer kihagyásával jelentősen segítették vendégeiket. A 27. percben György László, a látogatók edzője is időt kért, de nyilván neki más mondanivalója volt a tanítványaihoz, mint percekkel korábban Ratko Djurkovicnak. Az időkérést követően a hazaiak trénere sárga lapot kapott reklamálásért. A hetesek értékesítésével is akadt gondja az orosháziaknak, először Pásztor Máté, majd Kiss Axel is rontott, Szöllősi Balázs akcióból ugyanakkor nem hibázott és a félidő végére már kilenc góllal vezetett az együttese, innen már – hiába volt még hátra egy félidő – nem igazán volt visszaút.

A 18 esztendős Szabó Máté nem vallott szégyent a rutinosabb játékosok között (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrész elején sem tudott lendületet venni az orosházi együttes, amely kényszerhelyzetben egyre több fiatalt bevetve nem tudott ellenállást kifejteni a nagyobb tudású ellenfelével szemben. A 36. percben 11-22-nél időt kért a hazaiak vezetőedzője, ám ezután sem állt be pozitív változás csapata játékában. Apró önbizalomnövelő lett volna, ha legalább a heteseket belövik a hazaiak, de Tóth Károly is hibázott, míg Pulay csapata harmadik büntetőjét is bedobta. Djurkovic edző sok mindennel megpróbálkozott, a játékrész derekán két beállóval operált, de a fürediek erre is felkészültek, nem, vagy csak ritkán engedték 10 gólon belülre vendéglátóikat. A hazai védőmunka – ahogy szinte az egész mérkőzésen – továbbra is kritikán aluli volt.

A vendégek igazolták, hogy miért is állnak közvetlenül a dobogósok mögött, fiatal együttesük egy pillanatra sem hagyott kétséget afelől, hogy jobb csapat, a most már valóban roppant nehéz helyzetbe sodródó Orosházánál.

Ratko Djurkovic: – Minőségi csapattól szenvedtünk vereséget.

György László: – Nem számítottunk ilyen nagy különbségű győzelemre. Fegyelmezettek voltunk védekezésben és támadásban egyaránt, emellett több jó egyéni teljesítményt is nyújtottunk. Lépésről lépésre haladunk a céljaink elérése felé.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.