Az egriek felőrölték az Orosházát

SBS-Eger – Orosházi FKSE-LINAMAR 31-25 (16-14)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Eger, 200 néző. V.: Horváth P., Marton. Eger: Balogh T. – Lezák 7, Szuharev 4, Machác, Tóth R. 8 (1), Schmid 2, Holdosi 5. Cs.: Moscoso (kapus), Szepesi 1, Bernatonis 3, Kiss G., Tóvizi, Kovács M. 1, Rédei, Száva. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Döme, Ushal 8, Kancel, Tóth K. 3, Bella 3. Cs.: Majdán (kapus), Sakic 1, Lászlai 4, Peskov 2, Pásztor M. 3 (2). Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/2.

Az orosháziak továbbra is nélkülözték a hetek óta sérüléssel bajlódó Lele Ákost és a csapatkapitány Németh Lászlót.

Kiss Axel találata vezette be a mérkőzést, majd Schmid Péter válaszolt, hogy azután a két Alekszej, Peskov és Ushal két gólra növelje az orosháziak előnyét. Innentől kezdve azonban az egriek kapusa, Balogh Tibor lépett elő főszereplővé, aki egymás után több orosházi lövést is hárított, együttese pedig hamar ellépett három góllal, a 9. percben Ratko Djurkovic gyorsan időt is kért. Egy 3-0-s orosházi széria következett, Lászlai duplája után Ushal egyenlített, 7-7-nél a hazaiak edzője is időt kért. Jól állta a sarat az OFKSE, amely tapadt az ellenfelére. Felváltva estek a gólok, majd Tóth Rajmond találataival ismét a hazaiak jutottak kétgólos előnyhöz, de nem hagyta magát leszakítani a zöld-sárga mezes orosházi legénység. Lezák percei következtek, az egri jóvoltából harcolt ki némi előnyt a szünetre a hevesi társulat.

Alekszej Ushal 8 góljával a legeredményesebb orosházi volt

Nagyon rosszul kezdődött az Orosházának a második felvonás, a hazaiak ugyanis egy 4-1-es rohammal nyitottak. A 35. percben ki is hívta magához tanítványait Ratko Djurkovic. Az egriek nem lassítottak, és Tóth Rajmond, valamint Lezák Áron vezérletével tovább hizlalták az előnyüket (41. p.: 25-17). Innen már csaknem lehetetlen vállalkozásnak tűnt a pontszerzés, az egriek nyugodtan kézilabdázhattak a folytatásban. Alekszej Ushal mindenesetre tisztességgel tette a dolgát, a 44. percben már a hatodik góljánál tartott, de ez is csak szépségtapaszt jelentett. Az utolsó tíz percben visszavettek a csapatok a tempóból, s bár a vendégek vezetőedzője igyekezett felrázni játékosait, együttese nem tudott felzárkózni, az egri csapat a vártnál talán kicsit könnyebben tartotta otthon a két pontot.

Az orosházi csapat csak az első félidőben mutatta azt az arcát, amit az utóbbi hetekben láthattunk tőlük, a szünet után támadásban és védekezésben is sokat hibáztak, ezt pedig könyörtelenül büntették az egriek.

Tóth Edmond: – Hatalmas öröm volt ismét nézők előtt játszani, ez a csapaton is látszott. A második félidő úgy alakult, ahogy terveztük, a végén könnyű győzelmet arattunk.

Ratko Djurkovic: – Nem számítottam ilyen gyenge védekezésre, ez volt a mai mérkőzés kulcsa. Ha győzni akarunk, sokkal jobban kell játszani. Az Eger megérdemelten nyert.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.