Nem indítják újra az utánpótlás bajnokságokat

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága a 2020-2021. évi valamennyi utánpótlás versenysorozatát befejezetté nyilvánította, a csapatok számára azonban tornarendezési lehetőséget nyit meg a 2021. május 22.-június 30. közötti időszakra.

A döntés értelmében nem kerülnek megállapításra helyezések, nincsenek kiesők és feljutók az utánpótlás bajnokságokban, és nem szerzett automatikusan jogot a 2021-2022. évi utánpótlás bajnokságok I-II. osztályába egy sportszervezet sem.
A 2021-2022. évi utánpótlás bajnokságok I-II. osztályaiban indulókról a Szakmai és Versenybizottság által megbízott ad hoc Besoroló Bizottság dönt.

Orosházán több száz fiatalt érint a döntés

A Szakmai- és Versenybizottság a 2020-2021. évi versenynaptárban 2021. május 22. és június 30. napja között tornarendezési időszakot jelöl meg, melynek részletszabályozását későbbi határozatában teszi közzé.

– A bajnokságok kényszerű felfüggesztése miatt nagyon sok mérkőzés elmaradt, sok csapat edzeni sem tudott, így a bajnokságok azonnali újraindítása szakmailag sem lenne indokolható, és a szükséges számú mérkőzés sem játszható már le a szezon végéig, több csapat nem is tudna újra kiállni a találkozókra – mondta el a döntés hátterét Rupp István, a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója. – Sok csapat azonban edzeni, majd játszani szeretne, ezért számukra versenylehetőséget biztosítunk a tornák által, hamarosan ezek részletszabályozását is közzéteszi az MKSZ Szakmai- és Versenybizottsága.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.