Volt tűz a csapatban

Orosházi FKSE-LINAMAR – Csurgói KK 27-29 (15-13)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Rontó, Szanyi. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 2, Peskov 8, Tóth K. 6, Bella 1, Döme 5, Ushal 3. Cs.: Majdán (kapus), Sakic, Lászlai 2, Kancel. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Csurgó: Tatai – Vasic 5, Krecic 2, Vasvári, Borsos 6, Kovacevic 1, Hanusz 3. Cs.: Pallag (kapus), Krsmancic 8 (4), Szeitl E. 1, Gábor M. 1, Popovic, Kerkovits 2. Vezetőedző: Alem Toskic. Kiállítások: 16+Kancel Ottó a 42. percben kizárva, ill. 14 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 5/4.

Vendég góllal kezdődött a találkozó, amit Peskov gyors válasza követett. Krsmancic találata után a 9. percig csurgói előnyt mutatott az eredményjelző. Felváltva estek a gólok, majd Döme Szabolcs góljával először a mérkőzés során az Orosházánál volt az előny (13. p.: 7-6). Jól játszott az OFKSE, a 20. percben Ushal megmozdulása után először vitt hárommal a hazai együttes, a következő percben pedig egy kínai után Pásztor volt eredményes és 12-8-nál időt is kért a vendégek szerb trénere. A 23. percben kettős emberhátrányba került az Orosháza, ám megúszta egy kapott góllal. A Németh Lászlót és Lele Ákost sérülés, Kiss Axelt betegség miatt nélkülöző hazaiak rég nem látott akarattal játszottak, támadásban és védekezésben is jól tették a dolgukat és végül kétgólos előnnyel zárták az első játékrészt.

Az orosz Peskov 8 góljával az orosházi csapat legeredményesebbje volt

Két gyors góllal kezdte a második félidőt a Csurgó, de az Orosháza Tóth Károly góljával a 38. percben beérte vendégét. A 42. percben Kancel Ottó harmadik kisbüntetése után mehetett zuhanyozni, de csapata nem esett össze, továbbra is tartotta a lépést vendégével. Krsmancic góljai után az 59. percben kezdett elúszni a hajó, de Lászlai találatát követően feljött mínusz egyre az OFKSE, végül az utolsó másodpercben csurgói Hanusz pontot tett a találkozó végére.

Ratko Djurkovic: – Sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni, pedig nagyon közel álltunk hozzá. Nagy harc folyt a pályán, de a végén nem volt szerencsénk, viszont megmutattuk, hogy van tűz a csapatban.

Alem Toskic: – Lebecsültük az Orosházát, amit nem lett volna szabad, mert nagyon jól játszott, de a végén mellénk állt a sportszerencse.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.