Hiányoztak a kulcsjátékosok

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 42-20 (21-10)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Balatonfüred, zárt kapuk mögött. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüred: Bősz – Rodríguez 1, Malinovic 5, Szöllősi B. 10 (3), Topic 4, Varga M. 4, Bóka 7. Cs.: Lakatos (kapus), Dénes, Glendza 1, Kemény 3, Draskovics 3, Brandt 1, Szmetán 3, Határ, Szűcs B. Vezetőedző: György László. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Tóth K. 3, Lele, Ushal 3, Sakic 2, Lászlai 4. Cs.: Majdán (kapus), Kancel, Szabó M., Andrikó, Arnóczki, Bella 1, Kiss A. 3, Csányi 2, Molnár G. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc+Kancel Ottó a 30. percben kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.

Nem lehettek vérmes reményei az Orosházának a dobogón álló Balatonfüred otthonában, de a csapat tagjai a sérült kulcsemberek, Döme Szabolcs, Alekszej Peskov és Németh László hiánya nélkül is bíztak egy tisztes helytállásban. Katasztrofálisan kezdett a viharsarki csapat, amely 11 perc alatt nyolc gólt kapott és egyet sem dobott, nem csoda, hogy Ratko Djurkovic vezetőedző kikérte az idejét és próbált lelket verni fiaiba. Aztán Aldin Sakic megtörte a jeget, igaz azonnal érkezett is a válasz.

Az Orosháza sokkoló vereséget szenvedett

Némiképp magukra találtak a látogatók, ám a különbség nemhogy csökkent volna, hanem még tovább nőtt. Sok volt az eladott labda, amiből a gyors Bóka révén könnyű gólokat lőtt az ellenfél. A 24. percben Ushal kiállítása után Djurkovic edző reklamált, amiért előbb sárga lapot, majd kétperces figyelmeztetést kapott. Feszült hangulatban játszottak a vendégek, amit jelzett az is, hogy Kancel Ottót a félidő utolsó másodperceiben piros lappal kizárták a játékból, mert meglökte a levegőben lévő ellenfelét. A fürediek mindenesetre nyugodtan játszhattak, hiszen semmi és senki nem veszélyeztette a magabiztos sikerüket.

A második félidőben is uralta a játékot a Balaton-parti együttes, amely nem vett vissza a tempóból és csak hízlalta az előnyét, a hajrában már igen jelentős, 20 gól volt a differencia. A hazaiaknál, akit csak pályára küldött György László vezetőedző, mind gólt lőtt, a vendégek teljesen szétestek.

Az Orosháza sokkoló vereséget szenvedett, ám még 10 mérkőzés vár rá a bajnokságban, és maradt lehetősége arra, hogy kikecmeregjen a mély gödörből.

Ratko Djurkovic: – Nehéz megszólalni egy ilyen mértékű vereség után. Sajnos három meghatározó játékos nélkül, egy megfiatalított csapattal léptünk pályára. Nehéz helyzetben vagyunk, de a végsőkig fogunk harcolni.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.