Ismét elvérzett az Orosháza

Orosházi FKSE-LINAMAR – HE-DO B.Braun Gyöngyös 24-29 (13-16)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Sándor, Szikszay. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 5, Tóth K. 1, Ushal 3, Kancel, Sakic 7, Németh L. 2. Cs.: Majdán (kapus), Bella 1, Lele 1 (1), Molnár G. 1, Lászlai 3, Arnóczki, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Gyöngyös: Tóth M. – Urbán, Markez 7 (5), Vilovski 2, Ubornyák 3, Herceg 7, Németh T. 3. Cs.: Merkovszki (kapus), Hegedűs M. 5, Gerdán, Gábori 1, Gráf 1, Papp B. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 12+Kancel a 45. percben kizárva, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 6/5.

A hazaiaknál sérülés miatt hiányzott Alekszej Peskov és Döme Szabolcs.

Sorozatban lőhette a heteseket a Gyöngyös a mérkőzés elején, Markez háromból hármat be is lőtt. Németh László ugyanakkor a túloldalon hibázott. Tíz perc telt el, de még egyszer sem volt előnyben az Orosháza, amely minden egyes támadásnál rettenetesen megszenvedett a hevesi védelemmel és Tóth Mihály kapussal. A könnyű gólok hiányoztak a hazai, ellenben megvoltak a gyöngyösi oldalon. A 12. percben Herceg találataival három góllal meglépett a vendég, Ratko Djurkovic, az OFKSE vezetőedzője máris kénytelen volt időt kérni.

Szépen lassan kezdett magára találni az orosházi legénység, ám ez még mindig csak arra volt elég, hogy egy gólra felzárkózzon. A horvát Herceg Mirko, aki a 22. percben már az ötödik góljánál járt, rendre megoldhatatlan feladat elé állította az orosháziakat. A gyöngyösiek védekezése a tökéleteshez közelített, ugyanez nem volt elmondható a hazaiakéról. Az orosháziaknál a jobbszélső Pásztor Máté volt dicsérhető, aki minden lehetőségét kihasználta, de ezzel együtt is megmaradt a félidő végéig a háromgólos hazai hátrány.

Aldin Sakic hét alkalommal volt eredményes (Fotó: Imre György)

A lehető legrosszabbul kezdődött a második felvonás az orosháziaknak, a gyöngyösieknek négy perc elég volt ahhoz, hogy megduplázzák előnyüket. Kezdett kilátástalan helyzetbe sodródni az OFKSE, a hibák nem csökkentek, a vendégek ugyanakkor precízen végrehajtották az edző által előírtakat. A hazaiak szenvedtek, a gyöngyösiek pedig a nagy előnyük birtokában felszabadultan kézilabdáztak. A 45. percben elveszítette védekező játékosát az Orosháza, Kancel Ottó ugyanis megkapta a harmadik kétperces büntetését. A beálló Majdán Márk védései is kellettek ahhoz, hogy a félidő közepén némileg közelebb férkőzzön vendégéhez a házigazda, ám a támadásban elkövetett sorozatos butaságok miatt kezdtek elszállni a pontszerzési remények. Nem adta fel a zöld-sárga mezes viharsarki alakulat, de a ziccerek továbbra is kimaradtak.

Az Orosháza újabb fontos csatát bukott el, a gyöngyösiek pedig idei első sikerüket ünnepelték.

Ratko Djurkovic: – Úgy gondoltuk, hogy végre lehetőségünk lesz a pontszerzésre, de a Gyöngyös egy nagyon jó csapat, több gólerős játékossal rendelkezik. A csapatomnak gratulálok! Mindent megpróbált, de most csak ennyire futotta.

Konkoly Csaba: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, éreztük, hogy most jön el a lehetőség arra, hogy átlépjük a saját árnyékunkat. A csapatunk végre megmutatta azt az erejét, ami mindig is jellemzett bennünket.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.