Két idén még nyeretlen gárda csatázik Orosházán

Nem mondható el, hogy túl sok sikerélmény érte volna ebben az esztendőben a szerdán összecsapó Orosházi FKSE-LINAMAR és a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabda-csapatát. A vendéglátó orosháziak a hat idei bajnoki mérkőzésen egy pontot szereztek, a hevesiek az öt találkozójukon egyet sem.

A gyöngyösiek kikaptak a Balatonfüred, a Komló, a Ferencváros, a Dabas és a Csurgó csapataitól is. Amíg azonban a gyöngyösiek ősszel összegereblyéztek 13 pontot, addig az orosháziak 4 megszerzett pontja jelenleg a sereghajtó helyre kárhoztatja a csapatot. Ki-ki mérkőzés lesz tehát a szerdán, Orosházán 18 órakor kezdődő párharc.

– Remélem, hogy a létszámban már sokkal jobb lesz a helyzetünk és a sérült Alekszej Peskovon kívül mindenkire számíthatunk majd. Alkalmunk lesz és egyben kötelességünk is, hogy bemutassuk, tudunk harcolni, ezzel megmutatva azt, hogy bent akarunk és tudunk is maradni az első osztályban – nyilatkozta Ratko Djurkovic, az OFKSE vezetőedzője.

Kiss Axel, az orosházi csapat fiatal jobbszélsője is bizakodott a mérkőzés előtt:

– Jelenleg mindkét együttes rossz periódusban van, vereséggel indították a második félévet. Reméljük, hogy hazai pályán nekünk jön ki jobban a lépés és megtörjük a jeget – bizakodott.

Az egykor a Győri ETO-nál edzősködő Konkoly Csaba a gyöngyösi klub közösségi oldalán bizakodva beszélt arról, hogy Orosházán megszerzik az idei első győzelmüket.

– A két utolsó ellenfelünkkel szemben még mindig hiányzott egy kevés ahhoz, hogy győztesen kerüljünk ki a párharcokból, de a végjátékban már ott voltunk a nyakukon. A fizikális állapotunkkal nem volt probléma, mentálisan voltunk nagyon hullámzóak eddig, és ennek köszönhetően vesztettünk mérkőzéseket az elmúlt időszakban. Nagy bizonyítás vágy van bennünk, és arra készülünk, hogy megszerezzük végre a tavaszi első győzelmet – mondta Konkoly Csaba.

A közelmúltban három ifjúsági korú játékos, Andrikó Ádám, Arnóczki Martin és Szabó Máté is csatlakozott az orosháziak felnőtt keretéhez, segítve ezzel a csapat munkáját.

A mérkőzést a Sándor László, Szikszay Csaba bírópáros vezeti.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.