Mi lesz veled, OFKSE?

Az első osztályban szereplő orosházi férfi kézilabda csapat számára nem kezdődött jól a 2021-es esztendő. Az idei évben még nem nyertek mérkőzést, sőt a vasárnapi, Eger elleni vereség után a tabella utolsó helyére csúsztak vissza.

A szurkolók és a klubvezetés is elfogadja, ha nem győz a csapat a Pick Szeged, vagy épp a Telekom Veszprém ellen, de a hétvégi vereség után megszaporodtak az aggódó hangok a további NB I-es szerepléssel kapcsolatban. Vajer Tamás klubelnök sem boldog az eredmények láttán, de a folytatást tekintve optimista:

– Több csatát is elvesztettünk, de a háborút még nem. Sok forduló van még hátra a bajnokság végéig. Ebben az évben még nem tudtunk teljes csapattal kiállni, és ha egy viszonylag rövid kispaddal rendelkező együttesnél mérkőzésenként két-három belső ember hiányzik, az nagy érvágást jelent. Nincs még vesztve semmi, bár nem lesz egyszerű. Játszunk még a közvetlen riválisokkal, a Dabas és a Cegléd ellen is – ez utóbbi meccset Orosházán – és biztos vagyok benne, hogy a társaságban benne van egy-két megszerzett bravúrpont is – foglalja össze a klubelnök.

A Németh László (44) arcán látható elszántságra nagy szükség lesz a folytatásban (Fotó: Horváth Bence)

A járvány által felforgatott bajnokságot, a bizonytalanságot mentálisan is fel kell tudni dolgozni a fiúknak, bár ezzel a többi klub játékosai is így vannak. Amiben az OFKSE szimpatizánsok bízhatnak, hogy az öltözőben minden rendben, a srácok keményen dolgoznak az edzéseken és talán a kézközépcsont törés miatt maródi Peskov kivételével mindenki rendelkezésre áll a folytatásban.

A klubelnök által említett bravúrpontok megszerzésére legközelebb március 17-én a Gyöngyös ellen lesz lehetősége Ratko Djurkovic tanítványainak.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.