Pásztor István: Rosszkor jön, hogy leáll az utánpótlás-bajnokság

Itt a harmadik hullám és a megbetegedések számának emelkedésével születnek az újabb óvintézkedések. A napokban a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) is korlátozó intézkedéseket hozott, melyek az utánpótlást érintik.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága döntést hozott arról, hogy valamennyi, az MKSZ szervezésében zajló utánpótlás-bajnokság küzdelmeit felfüggesztik 2021. április 7-ig.

A Magyar Kézilabda Szövetség az utánpótlás-csapatok számára 2021. április 7-ig az edzések online térben való tartását ajánlja, a megfertőződések és a továbbfertőződések elkerülése érdekében. A felnőtt bajnokságok és kupasorozatok mérkőzései, valamint az MKSZ által szervezett nemzetközi események (felnőtt és utánpótlás férfi- és női válogatott edzőtáborok, mérkőzések) sorra kerülhetnek a jogszabályok, illetve az MKSZ, valamint a Nemzetközi- és Európai Kézilabda Szövetség COVID-protokolljainak szigorú betartásával. Az utánpótlás-bajnokságok 2021. április 7. utáni esetleges újraindításával kapcsolatban a Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus-helyzet, illetve a hatályos jogszabályok folyamatos nyomon követésével és ismeretében hoz döntést.

Az OFKSE serdülő csapata is pihenni kényszerül (Fotó: OFKSE)

Az Orosházi FKSE serdülő csapatának edzőjét, Pásztor Istvánt kérdeztük a szövetség döntéséről. “Öcsi bácsi” szerint rosszkor jött, de első az egészség.

– Jól kezdtük az idei évet. Még a második helyezett Fradit is sikerült elcsípni a fiúknak. Attól tartok, a mostani rendelet megtörheti a lendületet. Természetesen szigorúan betartjuk, hisz az egészség az első. Több olyan meccs is elmarad, amelyet már egyszer halasztottuk. Az egyesületek közti kommunikációnak és együttműködésnek nagyon jónak kell lenni, hogy a bajnokságot méltón be tudjuk fejezni. Bízom ebben és a srácok fegyelmezettségében, hogy az otthoni munkát is becsülettel elvégzik és a kihagyás kevéssé veti vissza a formájukat – mondta el a népszerű edző.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.